Makrokuvauskurssi 27.5.2017

Osta

  • Opi kasvien, hyönteisten ja muiden luonnon minimalististen aiheiden valokuvausta luovasti.

Hinta: 120,00 €

9 jäljellä

Kuvat: Paavo Hamunen

Ajankohta: lauantaina 27.5.2017 klo 9.00–18.00.

PaikkaKameraseura ry:n uudet toimitilat Helsingissä Eerikinkatu 46:ssa.

Hinta: 120 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden kestotilaajat 102 €, nuoret 60 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 15 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Makrokuvaus on oivallinen tapa kasvien, hyönteisten ja muiden luonnon minimalististen aiheiden dokumentoinnissa ja biologisten erityispiirteiden esittämisessä.

Kun lähikuvaukseen lisätään luova näkökulma, kuvista tulee parhaimmillaan kiehtovia ja yllättäviä otoksia, joita ei heti luontokuviksi tunnista. Olo on sekä kuvaajalla että katsojalla kuin Liisalla ihmemaassa!

Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi.

Luovan makrokuvauksen kurssilla ohjaamme kuvaajia löytämään oman luovan kuvausmaailman: valon ja varjon leikkikentän, luonnon pienimmät kuvauskohteet väreinä, muotoina ja abstraktioina sekä kohteiden pelkistämisen ja yksinkertaistamisen.

Opetamme myös luovaa sommittelua ja perinteisen kultaisen leikkauksen ”murtamista” uusien kuvausvisioiden synnyttämiseksi.

Opettajat

Hamunen-omakuva

Paavo Hamunen

ARPS, www.paavohamunen.com
– Kokopäivätoiminen ammattiluontovalokuvaaja vuodesta 1993
– Luontovalokuvauksen opettaja ja ohjelmistokouluttaja vuodesta 1994
– Luontovalokuvauskilpailujen tuomarina vuodesta 1998
– Kuusamo Nature Photography (KNP) vuodesta 1999
– Suomen Luonnonvalokuvaajien jäsen vuodesta 1991
– Useita valokuvanäyttelyitä eri puolilla Suomea vuodesta 1994
– Tehnyt viisi luontokuvakirjaa yksin tai yhteistyössä muiden kuvaajien kanssa

Paavo Hamunen on Savosta kotoisin oleva valokuvaaja, jonka työalue keskittyy Nuuksiosta Kuusamoon ja Vienan Karjalaan. Erityisesti sydäntä ja kameran linssiä lähellä ovat Paanajärven erämaat Venäjän puolella.

Paavo ammentaa luonnon kiehtovasta kiertokulusta, muodoista ja abstraktioista loputtomasti aiheita ja elementtejä työhönsä. Kasvimaailman yksityiskohdat, monimuotoiset metsät, lintu- ja maisemakuvaus myös videon ja äänimaailman kautta ovat esimerkkejä Paavon ammatillisista vahvuuksista.

Paavo Hamunen perusti 2013 yhdessä luontokuvaajakollegoidensa Susanna Aarnion ja Olli Lamminsalon kanssa Suomen Luontokuvausinstituutin (Finnish Wildlife and Nature Photography Institute), jossa opetetaan laajasti luontokuvausta ja -tuntemusta. Kaikki kolme tekevät instituutissa pioneerityötä luovan ja rajoja rikkovan luontovalokuvauksen opettamisen parissa. Instituutin vakituinen toiminta keskittyy Nuuksioon, Juvalle ja Kuusamoon.

SusannaAarnioSusanna Aarnio

-Kokopäivätoiminen ammattiluontovalokuvaaja, taiteilija, uskontotieteilijä ja pian valmistuva biologi
-Luontovalokuvauksen kouluttaja, luovan ja terapeuttisen luontovalokuvauksen opettaja
-Suomen Luontokuvausinstituutin (Finnish Wildlife and Nature Photography)/ perustaja ja kouluttaja
-Kuusamo Nature Photography/ kouluttaja

Savossa syntynyt ja Nuuksiossa asuva Susanna Aarnio suhtautuu työhönsä ammattiluontokuvaajana ja alan kouluttajana enemmän kuin intohimoisesti. Hän on vakuuttunut, että jokaisen kuvauskurssilaisen on mahdollista löytää oma ja erityislaatuinen luova lahjakkuutensa!
Samanlainen suhtautuminen Susannalla on ennakkoluulottomaan ja rajoja rikkovaan kamerankäyttöön. Haltioituminen luonnon ja erityisesti kasvien syvimmästä maailmasta, yksityiskohdista, väreistä, muodoista ja abstraktioista näkyy vahvasti hänen kuvissaan.
Maalaaminen kameralla on taiteilijalle elinehto. Susannan kasvi- ja maisemakuvissa näkyy luonnonvoimien kontrastit ja dramaattisuus. Vienan Karjala ja erityisesti Paanajärven erämaat ovat Susannalle rakkaimpia kuvauskohteita.

Erityisesti Susannan sydäntä lähellä on Suomen luontokuvausinstituutin ”Luova luontokuvaus”-opintokokonaisuus ja kuvaesitysten ja -näyttelyiden suunnittelun ja toteuttamisen opettaminen. Hän on toiminut vuosikymmenen ajan kysyttynä näyttely- ja äänisuunnittelijana ympäri Suomea. Kuvien yhdistäminen Susannan omaan arkaaiseen ääni- ja soitinmaailmaan on hänen ominta aluettaan.
Viimeisin kiertävä kuvanäyttely itse tuotetun äänimaailman syventämänä oli kuusamolaisesta runolaulajasta ja itkijästä kertova Kokko lensi koillisesta- Marina Takalon mieron tie v. 2012. Susanna suunnitteli ja toteutti näyttelyn yhteistyössä Paavo Hamusen kanssa. Luontokuvaajakollegoilla on työn alla vuonna 2017 valmistuva kirja ja valokuva- ja taidenäyttely Paanajärven kansallispuistosta Akseli Gallen-Kallelan ja I. K. Inhan jalanjäljillä.
Susannalle luontokuvaus ja sen opettaminen on kutsumusammatti.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista. Kameraseura ry. ottaa yhteyttä siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu. Muussa tapauksessa kurssi toteutuu ja sinua odotetaan yllämainittuun kurssipaikkaan aloitusajankohtana.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja sekä pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä. Kameraseuran keittiössä on jääkaappi ja mikroaaltouuni, joita kurssilaiset voivat käyttää.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!

Kameraseura ry.