Vuosi alkaa tunnepitoisilla kuvilla ja tunnelmilla maaseudulta.
Tunteella liikkeellä 30.1.–15.5.2016
Salon taidemuseo Veturitalli | Salo | Mariankatu 14
Lappeenrannan taidemuseo ja Salon taidemuseo Veturitalli ovat toteuttaneet yhteistyössä Juha Metson retrospektiivisen näyttelyn. Tunteella liikkeellä -näyttely on esillä 30.1. alkaen Salon taidemuseossa ja myöhemmin Lappeenrannan taidemuseossa. Kyseessä on kotkalaisen Juha Metson (s. 1965) ensimmäinen oma museonäyttely.
Näyttely kokoaa yhteen energisen Metson tuotannon. Usein hänen valokuviinsa sisältyy vahvoja tunnetiloja, komiikkaa ja itseironiaa. Kokonaisuus sisältää noin 150 teosta neljältä vuosikymmeneltä.
Metso on kuvannut yli 60 maassa, varsinkin itärajan takana Karjalassa ja syvällä Venäjällä, mutta myös Afrikassa ja Afganistanissa. Hän on kuvannut suomalaisille medioille Helsingin Sanomista Suomen Kuvalehteen.
Tilattujen reportaasien rinnalla on kulkenut Metson oma taiteellisempi tuotanto. Yksi omista projekteista on taidesarja Jää-Jää, joka on esitelty myös Kamera-lehdessä.
Todellisuuskupla 3.11.2015–6.3.2016
Talomuseo Glims | Espoo | Glimsintie 1
Espoon Talomuseo Glimsissä on esillä valokuvataiteilija Otto-Ville Väätäisen valokuvia. Väätäinen tarjoaa Todellisuuskupla-näyttelyssä katsojalle uudenlaisen näkökulman talomuseoon.
– Täytyy myöntää, että minulla on aika romanttinen suhde Glimsiin – tai todellisuuteen ja sen kokemiseen ylipäätään. Glims on minulle erityinen paikka. Kun istun tuvassa, tunnen olevani läsnä. Paikan ikä alkaa huimata, ja asetun tilassa olevana henkilönä samaan ketjuun talon ensimmäisten asukkaiden kanssa, kertoo Väätäinen.
Näyttelyn yhteydessä järjestetään 7.2. ja 6.3. valokuvatyöpaja, jossa osallistujat pääsevät Väätäisen ohjauksessa tutkimaan kännykkäkameroillaan omaa näkemystään Glimsistä.
Maaseudun Tulevaisuus: Sata vuotta, sata kuvaa 23.1.–13.3.2016
Pohjoinen valokuvakeskus | Oulu | Hallituskatu 7
Maaseudun Tulevaisuus -lehti juhlii satavuotista historiaansa valokuvanäyttelyllä, joka piirtää kuvan Suomen maaseudusta. Näyttely avautuu Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa tammikuun loppupuolella.
Suomalainen maaseutu on merkinnyt kuvaajille niin romanttisia mielikuvia, luontoa, raivaajahenkeä, rakennemuutosta kuin modernisoituvia elinkeinojakin. Sata vuotta, sata kuvaa -näyttelyssä valokuvataiteilijoiden ja ammattivalokuvaajien kuvat luovat panoraaman suomalaisen maaseudun historiallisiin vaiheisiin ja mielenmaisemiin. Näyttely kertoo siitä maaseutu-Suomesta, josta juhlavuottaan viettävä Maaseudun tulevaisuus -lehti on kertonut lukijoilleen sata vuotta.
Kommentointi on suojattu Google reCAPTCHA:lla, jota koskevat Googlen yksityisyyskäytännöt ja käyttöehdot.