365 naisjohtajaa kuvin

Kirjoittanut 8.3.2017

Naisjohtajat esiin! kannustaa kuvasuunnittelu- ja agentuuritoimisto Keksi kampanjallaan, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Esiin heidät myös tuodaan, sillä netissä on jo nyt ikuistettuna lähes 365 naisjohtajaa ja heidän näkemyksiään urastaan ja johtajuudesta.

Naisten suhteettoman pienestä osuudesta johtopaikoilla puhutaan paljon, mutta 365 naisjohtajan saamisessa mukaan kuviin ja kampanjaan ei ole ollut vaikeuksia. Sana on kiertänyt sosiaalisessa mediassa, ja sopivia kandidaatteja on löytynyt eri puolilta maata.

Kuvagallerialle yhtenäinen ilme

– Kampanjan ensimmäinen osa kesti vuoden. Sen aikana kuvaajamme kuvasivat naiset. Vuoden 2017 aikana tehdään tehtyä työtä näkyväksi, luova johtaja Natalia Baer Keksistä kertoo.

Lähtökohtana oli  saada jokaisesta naisesta vahva, hänen omaa persoonaansa ilmentävä kuva. Kuvaajan oma tyyli sai ja pitääkin näkyä kuvissa.

– Kuvien erityisyys ja ajattomuus oli asia, jota erityisesti toivoimme kuvaajiltamme. Lähdimme tekemään sarjaa, joka jää elämään ihmisten mieliin pitkäksi aikaa.

Mukana on vaikuttajia niin yritysmaailmasta, julkisen puolen organisaatioista, järjestökentältä kuin yritysmaailmasta.

– Johtajuuden tekeminen näkyväksi on tärkeää, jotta tämän päivän nuoret tytöt ja pojat voisivat kasvaa tasavertaiseen yhteiskuntaan, jossa mahdollisuudet ovat samat sukupuolesta riippumatta. Ja jotta tytöt rohkaistuisivat hakeutumaan vastuullisiin tehtäviin, Baer painottaa.

Tajusimme Keksissä jo alkuvaiheessa, että kampanjalle on vahva sosiaalinen tilaus. Niin paljon ilmoittautumisia siihen saatiin nopealla aikataululla, ja ihmiset tulivat kuvattavaksi todella mielellään.

Kuvien lisäksi naiset kertovat omasta johtajuudestaan, haasteistaan ja ratkaisuistaan.

Kuvaajien työnjako

Kuvattavia naisia on ympäri Suomea. Keksin valokuvaajille on epäilemättä kertynyt paljon ajokilometrejä?

– Meillä on valokuvaajia eri puolilla maata: Marjaana Malkamäki on kuvannut Tampereella, Antti Karppinen Kuopiossa, Mikko Törmänen Oulussa, Mikko Vähäniitty  Jyväskylässä, Katja Lösönen Vaasassa ja Suvi-Tuuli Kankaanpää Turussa. Lisäksi useampi Keksin kuvaaja on kuvannut pääkaupunkiseudulla, Baer luettelee.

Ei se tähän lopu!

Kampanja ei pääty siihen, että kaikki 365 naista on kuvattu ja julkistettu.

– Tämän jälkeen ryhdymme järjestämään näiden naisjohtajien ja tyttöjen tapaamisia. Suunnitelmissa on lisäksi tehdä aineistosta valtava näyttely, kirja ja mahdollisesta peliyhteistyöstäkin neuvotellaan. 365 suomalaisen naisjohtajan tarina tuntuu herättävän kiinnostusta, Baer toteaa tyytyväisenä.