8K-kamera Canonilta Cinema EOS -sarjaan

Kirjoittanut 21.2.2022

Canon on esitellyt uuden EOS R5 C -hybridikameran, jossa yhdistyvät Cinema EOS -malliston ammattimaiset videokuvausominaisuudet ja EOS R -järjestelmän valokuvausominaisuudet.

Suuritarkkuuksinen täyden koon cmos- kuvakenno, DIGIC X -prosessori ja RF-kiinnitys mahdollistavat tarkan 8K-videokuvauksen ja 45 megapikselin valokuvauksen jopa 20 kuvan sekuntinopeudella.

EOS R5 C on ensimmäinen Cinema EOS -järjestelmän kameroista, joka pystyy sisäiseen 8K 30p RAW -tallennukseen ja jopa 60p:n ruutunopeuteen ulkoista virtalähdettä käytettäessä. Sisäisen aktiivisen jäähdytysjärjestelmän ansiosta sisällöntuottajat voivat kuvata tuntien ajan 8K-videota.

Dual Pixel CMOS AF -järjestelmällä varustetun kameran ominaisuuksiin kuuluvat Eye AF ja EOS iTR AF X. Tämä automaattitarkennustekniikka seuraa ihmisten silmiä reaaliajassa ja pystyy jopa seuraamaan heidän päänsä liikettä heidän katsoessaan poispäin kamerasta.

EOS R5 C tallentaa Cinema RAW Light -kuvaa sisäisesti, mikä tuottaa suuritarkkuuksista 12-bittistä kuvamateriaalia laajalla dynaamisella alueella ja värialalla, mutta säilyttää tiedostokoon hallittavissa olevissa rajoissa. Lisäksi Canon esittelee kolme uutta RAW-versiota, mukaan lukien RAW HQ (High Quality), RAW ST (Standard Quality) ja RAW LT (Light Quality), joiden välillä käyttäjät voivat valita kuvaustarpeiden ja käytetyn työnkulun mukaan. Kaksi korttipaikkaa – CFexpress 2.0 Type B ja UHS-II SD – antavat mahdollisuuden samanaikaiseen tallennukseen eri korteille eri muodoissa, eri tarkkuuksilla ja eri bittisyvyyksillä. Tähän kuuluu myös mahdollisuus tallentaa ääntä kuvattaessa 4K 120p -tarkkuudella. Kenno mahdollistaa myös suuren kuvanopeuden 4K 120p -tarkkuudella kuvakulman kaventumatta ja automaattitarkennus säilyttäen.

EOS R5 C:ssä on erilliset valikot valokuvausta ja videokuvausta varten: EOS R -järjestelmä ja Cinema EOS -käyttöliittymä. Kolmiasentoisella virtakytkimellä käyttäjät voivat vaihtaa eri toimintatilojen välillä ja käyttää eri tilanteisiin sopivia asetuksia.

Canon EOS R5 C -kameran myynti alkaa maaliskuussa 2022 ja se maksaa noin 5 400 euroa.