Adobe Lightroom uudistui

Kirjoittanut 8.11.2017

Adobe on julkistanut uuden palvelun valokuvauksen ammattilaisille ja innokkaille harrastekuvaajille. Lightroom CC tallentaa kuvat automaattisesti pilveen, joten käyttäjät voivat käsitellä, järjestää, tallentaa ja jakaa kuvia missä tahansa.

Adobe julkisti suositun Lightroom CC:n pöytäkonekäyttöön yli vuosikymmen sitten. Älypuhelimien käytön yleistyessä ja älypuhelinten kameroiden laadun parantuessa Adobe on kehittänyt uuden palvelun, joka mahdollistaa ammattilaistason kuvankäsittelyn mobiilissa.

Pilveen perustuva Adobe Photoshop Lightroom CC synkronoi automaattisesti eri laitteiden välillä. Tämän ansiosta valokuvaajat voivat käsitellä kuvia puhelimella, minkä jälkeen käsitelty kuva on käytettävissä millä tahansa toisella laitteella. Automaattisesti kuviin lisättävät hakusanat helpottavat kuvakirjastojen järjestämistä. Palvelu helpottaa myös kuvien jakamista sosiaalisessa mediassa.

Lightroom CC:ssä on skaalautuvia tallennusvaihtoehtoja, joiden ansiosta käyttäjä voi huoletta tallentaa täysikokoisia kuvia, myös raw-tiedostoina. Adobe Sensein avulla käyttäjä voi suorittaa kuvista automaattisia hakuja, mikä tekee kuvakirjastojen järjestelystä vaivatonta. Sosiaalisen median lisäksi käyttäjä voi myös jakaa työnsä Adobe Portfoliossa Lightroom CC-integraation ansiosta. Mobiililaitteiden iOS- ja Android-versioiden päivityksiin kuuluu mm. Adobe Sensei -hakutoiminto ja tuki hierarkisille albumeille.

Lisäksi Adobe tuo uusia päivityksiä Photoshop Lightroom Classic CC -ohjelmaan, jonka aiempi nimi oli Photoshop Lightroom CC. Photoshop Lightroom Classic CC on suunnattu pääasiallisesti perinteisempää, pöytäkoneella tehtävää kuvankäsittelyä varten.

Uusi Lightroom CC on saatavissa kolmen Photography Plan -jäsenyyden kautta:

  1. Creative Cloud Photography Plan 1 Tb (sisältää Lightroom CC:n, Lightroomin mobiililla ja webissä,  Photoshop CC:n, Adobe Spark Premiumin, Adobe Portfolion ja teratavun pilvitallennustilaa) maksaa 24,79 euroa/kk.
  2. Creative Cloud Photography Plan 20 Gb:n lisätallennustilalla (sisältää Lightroom CC:n, Lightroomin mobiililla ja webissä, Photoshop CC:n, Adobe Spark Premiumin, Adobe Portfolion ja 20 gigatavua pilvitallennustilaa) maksaa jatkossakin 12,39 euroa/kk.
  3. Lightroom CC Plan (sisältää Lightroom CC:n, Lightroomin mobiililla ja webissä, Adobe Spark Premiumin, Adobe Portfolion ja teratavun pilvitallennustilaa) maksaa 12,39 euroa/kk.

iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille tarkoitettu Lightroom Mobile Plan 100 Gt:n muistilla on saatavilla puoleen hintaan Lightroom CC Plan -jäsenyyden hinnasta.