Akseli Valmunen otti Vuoden lehtikuvan

Kirjoittanut 8.3.2017

Kuvajournalismi 2016 -kilpailun voittajat on valittu. Vuoden lehtikuvan ottajaksi valittiin Akseli Valmunen, josta on haastattelu uusimmassa lehdessämme. Vuoden lehtikuvassa on juuri syntynyt kloonattu koiranpentu.

”Vuoden lehtikuva kutittelee mielikuvitusta. Se tarjoaa informaatiota monella eri tasolla, mutta vaatii katsojalta aktiivista lukemista. Akseli Valmusen kuva on vahva ja ikonen otos luonnollisesta olennosta epäluonnollisessa ympäristössä. Kuva näyttää meille, mitä ihminen on valinnut osakseen tässä maailmassa”, totesi raati perusteluissaan.

Kuvajournalisti 2016 on Markus Jokela. Tuomaristo löysi Jokelan kuvista huumoria, mutta myös kunnioitusta kuvattavia kohtaan. ”Aiheissa on vaihtelua, mutta niissä päästään syvälle. Kaikkia kuvia yhdistää ajatus ihmisestä ja siitä, mitä ihminen on. Kuvat ovat raakoja ja rehellisiä, toisaalta universaaleja. Olemme kaikki samanlaisia.”

Yleisö äänesti suosikikseen Meeri Koutaniemen.

Kuvaesseesarjan voitti Karoliina Paatos Cowboy girls -kuvillaan, uutiskuvan sarjan Juha Metso kuvalla autossa nukkuvista pakolaisista.

Kilpailuun osallistui 95 kuvaajaa yhteensä 1950 työllä. Voittajatöitä pääset katsomaan lähietäisyydeltä Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä 13.–26.3.2017.