Canonilta uusi makro RF-sarjaan

Kirjoittanut 12.5.2021

Canon RF 100 mm F2,8L MACRO IS USM -objektiivi on maailman ensimmäinen automaattisesti tarkentava makro-objektiivi 1,4-kertaisella suurennuksella.

Objektiivi on hyödyllinen makro-, asetelma- ja muotokuvaukseen sekä ammattilaisille että harrastajille. Objektiivin kelluva järjestelmä ja lyhyt takatarkennus mahdollistavat suurennussuhteen 1,4:1, joka puolestaan mahdollistaa erittäin tarkkojen lähikuvien ottamisen. 100 mm:n polttoväli f/2,8-aukolla soveltuu myös ihanteellisesti muotokuvaukseen.

Lisäksi objektiivi tarjoaa EF-versiosta (EF 100 mm f/2,8L Macro IS USM) poiketen myös uuden asfäärisen poikkeaman (Spherical Aberration) säätörenkaan. Valokuvaajat voivat muuttaa taustaa ja etualan bokeh-efektiä ja sumentaa kohteen taustan pehmeästi. Objektiivin maksimiaukko (f/2,8) tarjoaa kapean terävyysalueen ja 9-lamellinen himmennin kauniin bokeh-efektin. Objektiivissa on jopa 5 askeleen optinen kuvanvakain ja (CIPA-standardien mukainen) 8 askeleen yhdistetty kuvanvakain, kun sitä käytetään Canon EOS R5- ja EOS R6 -kameroiden kanssa. Kaksi Nano USM -moottoria mahdollistavat vakaan, tarkan, nopean sekä lähes äänettömän automaattitarkennuksen.

Canon RF 100 mm F2,8L MACRO IS USM -objektiivin myynti alkaa heinäkuussa 2021 ja se maksaa noin 1 700 euroa.