128 000 kävijää Cartier-Bresson-näyttelyssä

Kirjoittanut 1.2.2016

Tammikuun 2016 lopussa Ateneumin taidemuseossa päättynyt valokuvaaja Henri Cartier-Bressonin retrospektiivinen näyttely saavutti yli 128 000 kävijää. 23. lokakuuta 2015 avautunut näyttely oli yleisön nähtävillä yli kolmen kuukauden ajan. Yleisön suosikiksi noussut näyttely ylitti reilusti kävijätavoitteensa, ja se houkutteli museoon erityisesti miehiä ja nuoria.

Cartier-Bresson matkusti 1930-luvun alusta lähtien ympäri maapalloa ja ikuisti kamerallaan maailmanhistorian merkkitapahtumia. Näyttely koostui noin 300 valokuvasta sekä arkistomateriaalista.

Näyttelyn kuratoi alun perin Robert Delpire yhteistyössä Henri Cartier-Bressonin kanssa. Näyttelyn järjestäjätahoihin kuuluivat Ateneumin ohella Magnum Photos -kuvatoimisto ja Fondation Henri Cartier-Bresson.

– Ateneumin näkökulmasta on todella hauskaa, että näyttelyssä vieraili tavallista enemmän miehiä. Näyttely houkutteli museoon myös paljon nuoria kävijöitä. Lisäksi 1 900 perusopetuksen kuudesluokkalaista saivat syksyllä näyttelyyn ilmaisen opastuksen Helsingin Sanomien ja Helsingin opetusviraston tuella, kertoo Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson.