DJI:lta lippulaiva Mavic-kopterisarjaan

Kirjoittanut 17.12.2021

Boston Distribution tuo myyntiin monipuolisen ja turvallisen DJI Mavic 3 -kuvauskopterin, jossa on Hasselblad-kaksoiskamera ja pitkä akunkesto. DJI Mavic 3 -kuvauskopteri tarjoaa huippuluokan ominaisuudet pienessä koossa kaikenlaiseen ilmakuvaukseen. Kopterin Hasselblad-kaksoiskameralla voi kuvata videota ja valokuvia olosuhteista riippumatta. Kamerassa on myös 28-kertainen hybridizoomaus, jonka ansiosta voi välttää hankalien kohteiden lähelle lentämisen.

Hasselbladin kehittämä 4/3 CMOS -kuvasensori kykenee jopa 5,1K-videotallennukseen ja 20 megapikselin valokuviin. Kameran 12,8 askeleen dynaaminen alue, säädettävä aukko, 84 asteen kuvakulma, VDAF-tarkennus ja HNCS-väritekniikka mahdollistavat korkealaatuiset videot ja kuvat ilman työlästä jälkikäsittelyä. Lisäksi käytössä on miljardin sävyn 10-bittinen Dlog-väriprofiili.

DJI Mavic 3 Cine -huippumalli tukee myös Apple ProRes 422 HQ -videoformaattia ja laitteessa on itsessään yhden teratavun ssd-tallennustila. DJI Mavic 3 -vakiomallissa on 8 gigatavun sisäinen muisti, jota voi laajentaa microsdxc-muistikortilla jopa 512 gigatavuun asti.

Kuvauskopterin ja ohjaimen välinen langaton O3+ -yhteys on myös entistä parempi ja kuvanlaatu tarkempi. Kopteri lähettää reaaliaikaista videokuvaa 1080p-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella. Ohjaaja voi valmistajan mukaan lennättää kopteria jopa 46 minuuttia yhdellä latauksella enintään 75 kilometrin tuntinopeudella.

Ammattimaisen videomateriaalin tuottaminen on vaivatonta päivitetyn ActiveTrack 5.0 -tekniikan avulla. Se mahdollistaa kohteiden seuraamisen esteitä välttäen. Parempi kopterin reititys ja tarkempi peittyneiden kohteiden ennakointi pitää kohteen kuvan keskellä, vaikka se olisi välillä esteiden takana.

Lentäminen on myös aiempaa turvallisempaa, koska kuvauskopteri ehkäisee törmäykset edestä, takaa, alta ja yläpuolelta. Kehittyneen APAS 5.0 -järjestelmän ansiosta esteiden väistely onnistuu entistä paremmin myös kovassa vauhdissa.

DJI Mavic 3 -kuvauskopteriin voi myös hankkia monia lisätarvikkeita, joiden avulla lennättäminen on entistä mukavampaa ja turvallisempaa. Esimerkiksi DJI RC Pro -lisäohjaimessa on kirkas ja laadukas näyttö, jolloin ei tarvitse hyödyntää älypuhelimen näyttöä kopterin seuraamiseen ja ohjaamiseen. Näiden lisäksi tarjolla on monipuolinen valikoima säilytys-, lataus- ja suojaustarvikkeita sekä linssejä ja ND-suotimia.

DJI Mavic 3 ja DJI Mavic 3 Cine maksavat noin 2 170 euroa ja 4 960 euroa.