DJI:n vakainkamerasta uusi versio

Kirjoittanut 27.11.2020

DJI:n Osmo Pocket -minikameran seuraaja on DJI Pocket 2, jonka avulla on helppo kuvata kaikenlaista kuva- ja videomateriaalia yksittäisotoksista ammattitason ultrateräväpiirtoisiin 4K-elokuviin.

Vain 117 gramman keveytensä ja pienen kokonsa ansiosta Pocket 2 kulkee vaivattomasti mukana missä tahansa. Täydellä akulla Pocket 2 jaksaa jopa 140 minuuttia yhtäjaksoista kuvausta. Kolmiakselinen gimbaali takaa tasaisen ja vakaan kuvan sekä liikkeessä että paikoillaan.

Entistä suuremman 1/1,7 tuuman kuvakennon ja laajemman 20 mm f/1,8 -objektiivin ansiosta kuvista ja videoista tulee tarkkoja ja kirkkaita. Uuden tarkennustekniikan ansiosta myös tarkat lähikuvat onnistuvat vaivatta. Lisäksi kehittynyt ActiveTrack 3.0 -tarkennus- ja kohteenseurantajärjestelmä auttaa liikkuvan kohteen kuvaamisessa entistä paremmin.

Valokuvia voidaan ottaa joko 16 tai 64 megapikselin koossa. Videokuvan enimmäistarkkuus on 60 kuvaa sekunnissa 4K-ultrateräväpiirrolla. Videoiden värimaailmaa voi kohentaa hdr-väriasetuksella.

Videokuvauksessa ääni taltioituu neljällä mikrofonilla ja DJI Matrix Stereo -tekniikalla. Lisäksi SoundTrack- ja Audio Zoom -toiminnot helpottavat äänen selkeyttä ja fokusta tietyissä kuvaustilanteissa.

Monipuolisten kuvaustoimintojen ansiosta Pocket 2 -kameralla onnistuu myös erilaisten hidastus- ja nopeutusvideoiden (Slow Motion, Timelapse, Hyperlapse, Motionlapse) kuvaaminen. Kameralla on myös helppo kuvata suoratoistovideoita suoraan sosiaaliseen mediaan ja videopalveluihin.

Modulaarisen rakenteensa ansiosta Pocket 2 -minikameraa voidaan laajentaa ja räätälöidä monipuolisesti. Varren pohjalevyn alta paljastuu liitäntä erilaisille laajennusosille, kuten kolmijalalle, jalustakiinnitykselle ja laajennusvarrelle.

Minikameraa voidaan käyttää joko sellaisenaan suoraan kamerasta ohjaten, yhdessä älypuhelimeen liitettynä tai erilliseen langattomaan ohjainyksikköön liitettynä, jolloin hallinta sujuu myös etäältä. Do-It-All-laajennusosassa on paikka jalustalle, Bluetooth- ja Wifi-moduuli, kaiutin, 3,5 millimetrin stereoliitäntä ja langattoman mikrofonin vastaanotin. Muita lisäosia ovat esimerkiksi solakka latausrasia, langaton mikrofonipaketti, vesitiivis kuvauskotelo, hallintapyöröohjain, laajakuvalinssit ja laajennusosa älypuhelimelle.

Boston Distributionin maahantuoma DJI Pocket 2 -minikamera maksaa noin 380 euroa. Sen lisävarusteiden suositushinnat ovat noin 25–100 euroa.