EISA Maestron voitto Suomeen

Kirjoittanut 6.9.2019

EISA Maestro 2019 -valokuvakilpailun voitti espoolainen Markku Pajunen

Kamera-lehden numerossa 1/2019 julkistettiin EISA Maestro -valokuvakilpailu 2019. Kilpailuun pyydettiin lähettämään 5–8 kuvan kokonaisuus teemalla voima, energia tai valta (engl. Power) digitaalisessa muodossa.

Kuvien tuli olla perillä 1.5. mennessä ja määräaikaan mennessä saatiin kuvia neljältätoista kilpailijalta. Kamera-lehden raati valitsi näistä parhaaksi Markku Pajusen kuvasarjan Forms of Energy.

Tämä kokonaisuus lähetettiin edelleen EISA:n loppukilpailuun Suomen edustajaksi.

Sarjasta arvioitiin ”Markku Pajusen taidokkaat kuvat nostattavat hymyn huulille. Kuvissa tyttö ja poika tutkivat energiaa mitä villeimmin keinoin teknisesti ja taiteellisesti loistokkaissa kuvissa. Runsas kuvankäsittely on sekin tehty niin taidokkaasti, että kuvissa on vankka hassujen tilanteiden vaikutelma ikään kuin kuvaaja olisi dokumentoinut jotain todella näkemäänsä. Pisteet myös malleille!”

Kesäkuun lopulla EISA:n raati, joka koostui 16 kansainvälisen valokuvausalan lehden asiantuntijasta, valitsi kokouksessaan Sloveniassa voittajaksi Suomen edustajan eli Markku Pajusen kuvakokonaisuuden.

Kilpailussa toiseksi tuli ruotsalainen Cletus Nwadike ja kolmanneksi puolalainen Izabela Urbana.

Voittaja Markku Pajunen saa palkinnoksi 1500 euroa ja pokaalin. Palkinto luovutetaan voittajalle Berliinissä EISA-gaalassa 6.9., onnittelut voittajalle ja kaikille palkituille!