Fujifilmiltä keskikoon normaaliobjektiivi

Kirjoittanut 20.5.2021

Fujifilmin objektiivitarjonta peilittömien keskikoon kameroiden GFX-järjestelmässä laajenee entisestään uudella Fujinon GF80 mm F1,7 R WR:llä. Uusi GF80 mm F1,7 on valmistajansa mukaan maailman valovoimaisin objektiivi automaattitarkennuksella, joka on suunniteltu keskikoon kameroille.

GF80 mm F1,7:n kiinteä polttoväli on 80 mm, joka vastaa 63 mm:iä kinokoossa, ja suurin mahdollinen aukko on jopa f/1,7. Objektiivin suurin aukko ja yhdeksän pyöristettyä himmenninlehteä sekä kameran keskikoon kenno luovat edellytykset kuville, joissa on hyvin lyhyt syväterävyys ja kaunis taustahäivytys.

GF80 mm F1,7:n optinen rakenne koostuu 12 linssielementistä yhdeksässä ryhmässä ja sisältää yhden asfäärisen ja kaksi super-ED-linssielementtiä kontrolloimaan pallovääristymää.

Objektiivin tarkennusryhmä koostuu kuudesta linssielementistä, joita ohjaa tehokas suoravetomoottori riittävällä vääntömomentilla. Objektiivi tukee tietysti GFX-kameroiden silmä- ja kasvoautomaattitarkennusta.

GF80 mm F1,7 on kompaktin kokoinen. Sen pituus on 99,2 mm, paino 795 g ja suodinkierre 77 mm. Se on myös sääsuojattu ja kestää kosteutta, pölyä, likaa ja alhaisia lämpötiloja.

Color-Kolmion maahantuoma Fujinon GF80 mm F1,7 maksaa noin 2 600 euroa.