Kuvaa Helsingin jugendaarteet

Kirjoittanut 3.5.2018

Helsingin kaupunginmuseo julistaa valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Helsingin jugend, kansainvälisemmin sanottuna 1800–1900-lukujen vaihteen art nouveau -arkkitehtuuri.

Kuvaajilta toivotaan tuoreita ja omaperäisiä näkökulmia tähän monimuotoiseen rakennusperintöön, ei vain tuttuihin monumentteihin vaan myös arkimaiseman jugendrakennuksiin, etenkin asuintaloihin, joita on satoja.

 • Kilpailu on tarkoitettu harrastajavalokuvaajille.
 • Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella kuvalla, joiden tulee olla kilpailijan itse ottamia ja täysin oikeuksin omistamia.
 • Kuvien pitää olla ennen julkaisemattomia.
 • Jos kuvassa esiintyy ihmisiä, heiltä (tai alaikäisen huoltajalta) täytyy saada lupa kuvan julkaisuun.
 • Mikäli kilpailija on alaikäinen, kilpailuun osallistumiseen vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus.
 • Kuvatiedostojen tulee olla värillisiä, alkuperäisiä, täysikokoisia ja painokelpoisia. Kuvan pitkän sivun pitää olla vähintään 4 000 pikseliä.
 • Kuvatiedostot nimetään siten, että tiedostonimestä ilmenevät kuvaaja, kohde ja kuvausvuosi (esimerkiksi Keijo_Kuvaaja_Luotsikatu_5­_2018.jpg).

Kuvat lähetetään 29.6.2018 klo 23.59 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kuvakokoelmat@hel.fi otsikolla Jugendkuvakilpailu. Kuvat voi lähettää myös tiedostonsiirto- tai pilvipalvelun kautta. Viestiin kirjoitetaan kuvaajan nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite (alaikäisen kilpailijan kohdalla lisäksi huoltajan vastaavat tiedot). Henkilö- ja osoitetietoja käytetään vain voittajien tavoittamiseen, eikä tietoja anneta eteenpäin.

Palkintoraatiin kuuluu jugendin ja arkkitehtuurivalokuvauksen asiantuntijoita: Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristöpäällikkö Sari Saresto, Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja Elina Standertskjöld sekä valokuvataiteilija Jussi Tiainen. Kilpailu ratkeaa elokuun 2018 lopussa, jolloin voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kaksitoista parasta kuvaajaa palkitaan. Palkintoina ovat:

 • Rajala Pro Shopin 300:n, 200:n ja 100 euron arvoiset lahjakortit
 • Kolme Museokorttia
 • Kolme Helsinkikuvia.fi-lahjakorttia, jolla saa kehystetyn tulosteen valitsemastaan Helsingin kaupunginmuseon kuvasta
 • Kolme vapaavalintaista Helsingin kaupunginmuseon valokuvateosta

Kuvakisan parhaimmistolla on mahdollisuus päästä kaupunginmuseon kokoelmiin sekä matkailijoille suunnattuun art nouveau -oppaaseen, jonka museo julkaisee 2019. Valikoima kilpailussa menestyneitä kuvia julkaistaan Kamera-lehdessä syksyllä 2018. Kuvakisan satoa halutaan mieluusti liittää myös kaupunginmuseon kokoelmiin, mistä sovitaan erikseen kuvaajien kanssa.

Helsingin kaupunginmuseon valokuvauskilpailu toteutetaan yhteistyössä Kamera-lehden, Museokortin ja Rajala Pro Shopin kanssa.