Honor 8 on saapunut

Kirjoittanut 25.8.2016

5,2 tuuman näytöllä varustettu Huawei Honor 8 näyttää todella ohuelta, ja myös on sitä. Vaikutelmaa on korostettu valoa heijastavalla kuorella, joka muodostuu 15 ohuesta eri tavoin toteutetusta kerroksesta. Metallirunko suojaa laitetta tehokkaasti.

Pääkamerana on 12 megapikselin kaksoiskamera erillisillä rgb- ja mustavalko-, eli valoisuussensoreilla. Rgb-sensori tulkitsee kuvan värit ja mustavalkosensori yksityiskohdat. Mustavalkosensori on Huawein mukaan noin kolme kertaa herkempi kuin tavallinen kuvasensori.

Kaksoiskameran ansiosta kuvaajalla on käytössään paljon erilaisia kuvaustoimintoja ja suodattimia, kuten Valomaalaus, Panoraama, Hidastettu kuvaus, Hyvää ruokaa -kuvausmoodi, Hdr-kuva, Vesileima sekä Yökuvaus. Edessä Honor 8:ssa on kahdeksan megapikselin kamera, joka tukee sekä panoraamakuvausta että Kauneus-selfie-toimintoa.

Alle puolessa sekunnissa toimivaan 3D-sormenjälkitunnistimeen on yhdistetty älynäppäintoiminto, jolle voi tallentaa lempisovelluksia. Usb-c-portin ansiosta latauskaapelin kytkentä onnistuu helposti. Kymmenen minuutin lataamisella Honor 8:n käyttäjä saa puhelimeensa virtaa kahden tunnin puhelua tai kuuden tunnin offline-musiikinkuuntelusessiota varten. Pikalaturi kuuluu myyntipakkaukseen.

Honor 8:n toimintoja kirittää kahdeksanytiminen Kirin-piirisarja i5-prosessorilla. Näiden yhteistoiminta lisää prosessointivauhtia, lyhentää vasteaikoja ja pidentää akun kestoa. Puhelin tukee wifi-yhteyttä jopa 150 Mbps nopeudella, joten käyttäjä pääsee käsiksi haluamaansa tietoon viiveettä.

Puhelinta myydään Suomessa kahdessa muistikoossa. 32 Gt:n version väreinä ovat helmenvalkoinen, keskiyönmusta ja safiirinsininen. 64 Gt:n versio värinä on kulta sekä Suomessa myös rajoitettu erä safiirinsinistä. Honor 8 32 Gt:n suositushinta on 449 euroa ja 64 Gt:n 499 euroa.