Kameraseuralla uusi verkkosivusto

Kirjoittanut 17.1.2019

Kameraseura on uudistanut kotisivunsa visuaalisuus ja käytettävyys edellä.

Tapaan ”remonttiryhmässä” mukana olleita, Marja Mokon, Jukka Toivion ja Markku Kelokarin seuran Tiiligalleriassa. Sivujen teknisestä toteutuksesta ja layoutista on vastannut Joona Nuutinen Fourbeanista.

– Lähtökohtana uusien sivujen luomisessa on ollut kysymys mitä haluamme kertoa ja kenelle. Kameraseura on visuaalinen yhteisö, joten oli tärkeää tuoda lisää kuvallista ilmaisua sivuille, Jukka avaa.

– Nuoret ilmaisevat itseään yhä enemmän kuvin, ja ollaan myös entistä kärsimättömämpiä, joten tiedon pitää olla helposti löydettävissä, Marja täydentää.

He toteavat, että vanha järjestelmä oli edellisen sukupolven ja aikakauden tuote. Kotisivujen käytettävyys ei vastannut nykykäyttäjien vaatimuksia.

– Yksi tärkeimmistä muutoksista on, että kotisivut skaalautuvat nyt myös mobiililaitteille, Markku kertoo.

– Sivuilla vierailevien on helppo löytää mm. jäsenille tarkoitetut tilat, kuten pimiö, studio ja digityöhuone, sekä niiden varaustilanne, hän jatkaa.

Kameraseuran haasteena on ollut monikanavaisuus. Uusien kotisivujen kautta tavoitetaankin paremmin olemassaolevat ja potentiaalit uudet jäsenet.

– Jos toimintaa ja dynamiikkaa ei näytetä, niin emme myöskään houkuta tutustumaan. Ihmiset hakevat tiedon verkosta. Jos sivut puhuttelevat, kiinnostuu helpommin ja sukeltaa sisään. Uusilta sivuilta jäseneksi haluavan on entistä helpompi tulla mukaan, Marja kertoo.

Seuran toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin, ja viestiminen on jaettu jokaiselle kerholle. Kerhojen vetäjien kehitysehdotuksilla onkin ollut merkittävä vaikutus – uudistuksessa on huomioitu mm. sivujen helppo päivitettävyys.

– Jäsenille on tarjolla lähes joka ilta mielenkiintoista ohjelmaa. Siksi on tärkeää, että sivumme elää ajassa ja näyttää tarjonnan, Jukka painottaa.

Tiedot päivittyvät visuaalisesti samanlaisina syötti ne kuka tahansa, sillä graafinen ulkonäkö määrittyy automaattisesti. Kokemusten kautta sivuja on tarkoitus kehittää edelleen.

Kotisivuilta löytyy nyt myös linkki kuvagalleriaan. Siellä voi julkaista kuvia turvallisesti, koska kuvien omistajuus säilyy kuvaajalla.

– Kameraseuralla on kunniakas historia, kohta 100 vuotta. On tärkeää, että tekeminen taltioituu. Sivuille jää se, mitä Kameraseurassa päivittäin, viikottain ja vuosittain tapahtuu, Jukka mainitsee.