LÄHI – Ison formaatin filmikamerat peruskurssi PE-SU 27.–29.9.

Osta

  • Tarkoitettu kaikille ison formaatin filmikameroilla kuvaamisesta kiinnostuneille. Tällä kurssilla opit tarvittavat perusteet ison formaatin filmikameroilla kuvaamisesta ja saat valmiudet kuvata niillä omatoimisesti.

Hinta: 190,00 €

10 jäljellä

Ajankohta: Perjantaina 27.9. klo 18-20 vapaaehtoinen intro-tapaaminen pimiöllä, jossa tutustutaan ja avataan kurssia

lauantaina 28.9. klo 10-18 varsinaisen kurssin 1. päivä teoria + kuvausta lähimaastossa eri teemoilla

sunnuntaina 29.9. klo 10-18 varsinaisen kurssin 2. päivä kuvausten analysointia + omien kuvien vedostusta

Paikka: Kameraseuran pimiö, os. Runeberginkatu 36, 00260 Helsinki (sisäänkäynti porttikäytävästä). 

Hinta: 190 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 161 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 95 euroa. Hinta sisältää filmit, vedostuspaperit ja kemikaalit.

Kurssille otetaan korkeintaan 10 osallistujaa.

Haluatko liittyä Kameraseura ry:n jäseneksi ja hyödyntää jäsenalennuksen? Liity nyt: kameraseura.fi/liittymislomake/.

KURSSIN SISÄLTÖ

Tarkoitettu kaikille ison formaatin filmikameroilla kuvaamisesta kiinnostuneille. Tällä kurssilla opit tarvittavat perusteet ison formaatin filmikameroilla kuvaamisesta ja saat valmiudet kuvata niillä omatoimisesti. Sisältää myös pimiötyöskentelyä.

Käymme läpi perusteet ison filmikoon tekniikasta mm.:

– kameratyypit
– kameran säädöt, perspektiivin ja terävyysalueen hallinta
– jalustan asettaminen
– objektiivit ja sulkimet
– valotuksen mittaaminen ja valotusmittarit
– filmikasetit ja filmien lataaminen
– filmien kehittäminen ja pinnakkaiset

Teorian jälkeen keskitymme kuvaamiseen. Menemme lähialueelle maastoon kuvaamaan isolle filmikoolle soveltuvia teemoja. Jokainen kurssilainen valottaa kurssin aikana 4-5 kasettia riippuen osallistujamäärästä. Kuvauksen jälkeen kehitämme filmit ja jätämme ne yöksi kuivumaan. Kakkospäivänä analysoimme ottamamme negatiivit ja teemme niistä pinnakkaiset tai mahdollisuuksien mukaan suurennokset.

Kuvaamme 4×5 tuuman kameroilla Ilford Delta/FP4+ filmille, joka tulee kouluttajalta. Voit osallistua kurssille myös ilman omaa kameraa, sillä kouluttajalla on muutama kamera kurssille.

OPETTAJA
Henry Valtonen

Henry on pitkään kuvannut pääasiassa suuren filmikoon 4×5- ja 8×10 tuuman kameroilla. Hän kuvaa maisemia ja kaupunkimaisemaa molempia pääasiassa diafilmille 8×10 tuuman field-kameralla. Henkilökuvat, muotokuvatja fine art nude -kuvat Henry ottaa lähes aina mustavalkoiselle ja vedostaa ne baryyttipohjaiselle paperille. Valokuvausta Henryon harrastanut noin 13-vuotiaasta teinistä alkaen ja matkan varrella ovat kamerat vain kasvaneet!

YLEISTÄ

Ohjelmaan ei ole varattu yhteistä lounastaukoa, kukin osallistuja voi omien harjoitustensa lomassa pitää tauon, kun siltä tuntuu. Pimiön kerhotilassa on kahvinkeitin, mikro ja jääkaappi mahdollisia eväitä varten.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!