Henkilöreportaasikuvaus 22.–23.5.2021

Osta

  • Kurssi on tarkoitettu valokuvauksen harrastajalle, jota kiinnostaa henkilökuvaus improvisoiduissa olosuhteissa.

Hinta: 80,00 €

9 jäljellä

Ajankohta: Lauantai 22.5. ja sunnuntai 23.5.2021, molempina päivinä klo 10.00–16.00

PaikkaKameraseuran toimitilat, Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki

Hinta: 80 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 68 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 40 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 12 osallistujaa /kaksi kuuden hengen ryhmää). Ilmoittautuminen 14.5.2021 mennessä.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssi on tarkoitettu valokuvauksen harrastajalle, jota kiinnostaa henkilökuvaus improvisoiduissa olosuhteissa. Kurssi painottuu valaisuun, vallitsevan valon käyttöön, henkilöohjaukseen ja kuvausympäristön luovaan käyttöön.

Yksi henkilökuvauksen kurssi, mutta kaksi lähestymistapaa. Opiskelemme ensin studiopotretin kuvaamista, salamavalojen loisteessa. Tavoitteena pelkistetyn klassinen, ohjattu henkilökuva. Sitten kuvataan sama henkilö miljöössä, luonnonvalossa, ja rakennetaan tarinaa jossa ympäristöllä on oma erityinen merkityksensä. Tai toisinpäin.

Kurssilla on siis tilaa kahdelle ryhmälle osallistujia, jotka vuorottelevat studion ja reportaasimiljöön välillä, ja päätteeksi vertaillaan miten eri kuvaustavat ovat vaikuttaneet lopputuloksiin.

Kurssin käynyt opiskelija saa tuntuman henkilökuvan valaisemisesta ja ohjaamisesta studiossa, ja saman henkilön kuvaamisesta reportaasin lähestymistavalla aidossa ympäristössä. Keskustellaan kuvaustapojen vaikutuksesta lopputulokseen.

OPETTAJAT

Timo Ripatti
Valokuvaaja ja Kamera-lehden toimittaja

Timo on työskennellyt aikakauslehtikuvaajana kolmekymmentä vuotta, ja sitä ennen mainoskuvaajana. Omia valokuvanäyttelyitä on ollut viisi, ja siinä ohessa myös osallistumisia yhteisnäyttelyihin.

Timo on pitänyt kesä- ja viikonloppukursseja valokuvauksesta Vantaan aikuisopistossa sekä lisäksi lukuvuoden mittaisia valokuvauslinjoja Hyvinkään taidekoulussa ja Työväen Sivistysliitossa.

Kalervo Ojutkangas
Valokuvaaja

Kalervo Ojutkangas aloitti valokuvaamisen n. vuonna 1960, ja toimi Kemira Oy:n päätoimisena valokuvaajana n. 5 vuotta. Aineopettajatyön jälkeen seurasi freelancer-valokuvausta teollisuudelle sekä omaehtoisesti maisemia ja henkilökuvia.

Kalervo on pitänyt useita näyttelyitä vuodesta 1972 alkaen, ja toiminut valokuvaustyöpajojen ohjaajana parikymmentä vuotta. Maisemakuvista on julkaistu kirja ”Jälkiä maassa” 1988. Nyt on työn alla retrospektiivinen näyttely Oulun taidemuseolle, ja tiedossa on laaja kuvakirjo maisemakuvista henkilöreportaaseihin.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja ja yksi pidempi lounastauko, jolloin on mahdollisuus syödä vaikkapa omia eväitä. Kurssilaisten käytettävissä on jääkaappi ja mikroaaltouuni.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten osallistujilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!