Lightroomin perusteet -webinaari 14.–15.11.2020

Osta

  • Kurssi toteutetaan poikkeuksellisesti verkkokoulutuksena koronavirustilanteen vuoksi. - Ota Lightroom Classic -ohjelman perusteet haltuun.

Hinta: 140,00 €

11 jäljellä

Ajankohta: Verkkokoulutus lauantai 14.11. ja sunnuntai 15.11.2020, molempina päivinä klo 10–16, lounastauko klo 12–13.

Hinta: 140 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden kestotilaajat 119 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 70 euroa.

Kurssi toteutetaan verkkokoulutuksena. Sinulla tulee olla oma kone, jossa Lightroom-ohjelma on asennettuna.

Kurssilaiset näkevät kouluttajan tietokoneen näytön omalta koneeltaan ja kuulevat hänen puheensa. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä puhumalla (vaatii että tietokoneessasi on mikrofoni) tai chatin avulla. Voit siis käyttää kannettavaa tai pöytäkonetta. Jos sinulla on kaksi tietokonetta, tai tietokone ja tabletti, niin voit asettaa kurssin näkymään toisella ja käyttää Lightroomia itse toisella koneella.

Verrattuna luokassa pidettävään kurssin parempaa on se, että kurssista jää videotallenne, jonka voi katsoa myöhemmin.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssilla käydään lävitse Lightroom Classicin käyttö kuvien arkistointiin ja RAW-kuvien kehittämiseen (RAW-konversioon). Kurssi sopii kaikille jotka haluavat oppia Lightroomin käytön perusteet omien kuviensa hallintaan ja käsittelyyn. Ennakkotietoja Lightroomista ei tarvita.

Kurssilaisten toivotaan kuitenkin omaavan käyttökokemusta esim. Photoshop Elements tai vastaavista kuvankäsittelyohjelmista. Eli kuvan perussäädöt (mm. rajaus, valoisuuden ja kontrastin säätäminen, ja kuvan koon muuttaminen) ovat toivottavasti tuttuja asioita.

Kurssilla käsitellään Lightroomin Library (mm. kuvien arkistointi, hakusanoitus, parhaiden kuvien valinta, panoraama- ja HDR-toiminnot) ja Develop (RAW- kuvien käsittely ja säätö) -moduulit. Tulostamista, nettigallerioiden, kuvakirjojen tai kuvaesitysten tekemistä ei käsitellä tällä kurssilla.

Kurssi on netissä toteutettava työpajakurssi, eli Mikael Rantalainen näyttää ensin oman työnkulkunsa ja esimerkkejä erilaisten kuvia käsittelystä ja sen jälkeen kurssilaiset harjoittelevat itse vastaavien säätöjen tekemistä omilla kuvillaan.

Kurssilaiset tarvitsevat:

Varaa kurssia varten vähintään 10 erilaista kuvaa (mielellään RAW-tiedostoina), esim.:

  • maisemakuva, missä on (liian) kova kontrasti
  • lattea maisemakuva, missä on hyvin vähän kontrastia
  • liian tumma/vaalea kuva
  • henkilökuva, jossa kasvot on liian tummat tai vaaleat
  • sisätiloissa otettu kuva, missä on väärä valkotasapaino

Opettaja

Mikael Rantalainen

www.maisemanlumo.fi
www.twitter.com/FinnishViews
www.facebook.com/MikaelRantalainenPhotography
www.instagram.com/finnishviews/

kurssit@maisemanlumo.fi, puh. 040 – 500 7565

Tervetuloa mukaan!

Katso tilaus- ja peruutusehdot.