Lightroomin perusteet -webinaari 27.–28.3.2021

Osta

  • Ota Lightroom Classic -ohjelman perusteet haltuun verkkokoulutuksena (sis. myös kuvausretken).

Hinta: 80,00 €

15 jäljellä

Ajankohta:
Verkkokoulutus
lauantai 27.3. ja sunnuntai 28.3.2021, molempina päivinä klo 10–16, lounastauko klo 12–13.

Hinta: 80 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 68 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 40 euroa.

Ilmoittautuminen 7.3.2021 mennessä.

Kurssi toteutetaan verkkokoulutuksena. Sinulla tulee olla oma kone, jossa Lightroom Classic -ohjelma on asennettuna.

Kurssilaiset näkevät kouluttajan tietokoneen näytön omalta koneeltaan ja kuulevat hänen puheensa. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä puhumalla (vaatii että tietokoneessasi on mikrofoni) tai chatin avulla. Voit siis käyttää kannettavaa tai pöytäkonetta. Jos sinulla on kaksi tietokonetta, tai tietokone ja tabletti, niin voit asettaa kurssin näkymään toisella ja käyttää Lightroomia itse toisella koneella.

Verrattuna luokassa pidettävään kurssin parempaa on se, että kurssista jää videotallenne, jonka voi katsoa myöhemmin.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssilla käydään lävitse Lightroom Classicin käyttö kuvien arkistointiin ja RAW-kuvien kehittämiseen (RAW-konversioon). Kurssi sopii kaikille jotka haluavat oppia Lightroomin käytön perusteet omien kuviensa hallintaan ja käsittelyyn. Ennakkotietoja Lightroomista ei tarvita.

Kurssilaisten toivotaan kuitenkin omaavan käyttökokemusta esim. Photoshop Elements tai vastaavista kuvankäsittelyohjelmista. Eli kuvan perussäädöt (mm. rajaus, valoisuuden ja kontrastin säätäminen, ja kuvan koon muuttaminen) ovat toivottavasti tuttuja asioita.

Kurssilla käsitellään Lightroomin Library (mm. kuvien arkistointi, hakusanoitus, parhaiden kuvien valinta, panoraama- ja HDR-toiminnot) ja Develop (RAW- kuvien käsittely ja säätö) -moduulit. Tulostamista, nettigallerioiden, kuvakirjojen tai kuvaesitysten tekemistä ei käsitellä tällä kurssilla.

Kurssi on netissä toteutettava työpajakurssi, eli Mikael Rantalainen näyttää ensin oman työnkulkunsa ja esimerkkejä erilaisten kuvia käsittelystä ja sen jälkeen kurssilaiset harjoittelevat itse vastaavien säätöjen tekemistä omilla kuvillaan.

Kurssilaiset tarvitsevat:

  • Oman tietokoneen, jossa on asennettuna Lightroom 6 tai Lightroom Classic -ohjelmisto (huom. mobiilikäyttäjille suunnattu Lightroom, vanhalta nimeltään Lightroom CC, joka tallentaa kaikki kuvat pilveen ei käy)
  • RAW-kuvia
  • muistikortinlukijan tai kameran ja kameran USB-kaapelin (jotta voimme harjoitella kuvien siirtämistä tietokoneelle Lightroomin avulla)
  • Adoben sivuilta voi ladata yhden viikon koeversion kurssin ajaksi käyttöön.

Varaa kurssia varten vähintään 10 erilaista kuvaa (mielellään RAW-tiedostoina), esim.:

  • Maisemakuva, missä on (liian) kova kontrasti
  • lattea maisemakuva, missä on hyvin vähän kontrastia
  • liian tumma/vaalea kuva
  • henkilökuva, jossa kasvot on liian tummat tai vaaleat
  • sisätiloissa otettu kuva, missä on väärä valkotasapaino.

Opettaja

Mikael Rantalainen

Mikael Rantalainen on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja. Hän aloitti valokuvauksen 25 vuotta sitten matkavalokuvauksella ja maisemista tuli hänen pääkohteensa 2000-luvun alkuvuosina. Viime vuodet Mikael on toiminut täysipäiväisenä valokuvaajana ja kouluttajana.

www.maisemanlumo.fi
www.twitter.com/FinnishViews
www.facebook.com/MikaelRantalainenPhotography
www.instagram.com/finnishviews/

Katso tilaus- ja peruutusehdot

Tervetuloa kurssille!