LÄHI – Henkilökuvaus mv-filmillä Suomenlinnassa 18.–19.5.

Osta

  • Kurssi painottuu mv-filmillä kuvaamisen sisällöllisiin seikkoihin, kuten kuvattavan mallin kohtaamiseen ja ohjaamiseen, sekä kuvausmiljöön ja vallitsevan valon hyödyntämiseen.

Hinta: 70,00 €

3 jäljellä

Ajankohta: Lauantaina 18.5. klo 11–17 ja sunnuntaina 19.5. klo 11–18.

Paikka: Lauantaina kurssi alkaa Kameraseuran kerhotiloissa Kaapelitehtaalla, os. Tallberginkatu 1 B 4. krs, jonka jälkeen kuvaukset Suomenlinnassa. Sunnuntaina työskennellään osoitteessa Runeberginkatu 36 (sisäänkäynti porttikäytävästä).

Hinta: 70 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 59 euroa, alle 25-vuotiaat 35 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 3 osallistujaa (minimiosallistujamäärä 2).

Haluatko liittyä Kameraseura ry:n jäseneksi ja hyödyntää jäsenalennuksen? Liity nyt: http://www.kameraseura.fi/liittymislomake/.

KURSSIN SISÄLTÖ

Tämä kurssi keskittyy henkilökuvaukseen mustavalkoisella filmillä Suomenlinnan historiallisen kauniissa ja monipuolisessa ympäristössä. Yhden viikonlopun kattava kurssi sisältää pienen teoriaosuuden Kameraseuran kerhotiloissa Kaapelitehtaalla lauantaina, mutta suurin osa päivästä käytetään osallistujien omaan kuvausharjoitteluun mallien kanssa Suomenlinnassa. Paikalle tulee 1–2 mallia, jotka saavat palkkioksi kurssille osallistujien parhaat kuvat sähköisesti toimitettuna (ns. TFP=Time For Print -sopimus). Mukaan voi halutessaan tuoda myös oman mallin. Jos lauantaille sattuu huono sää, voidaan kuvaukset toteuttaa myös Kaapelitehtaalla.

Sunnuntaina jatketaan Runeberginkadulla Kameraseuran pimiötiloissa, jossa kehitetään kuvatut filmit, ja myös skannataan niistä parhaat ruudut digitaaliseen muotoon. Tämän jälkeen valitut kuvat käsitellään kevyesti (roskanpoisto/perussäädöt) valmiiseen muotoon. Lopuksi pidetään pieni loppupalaute ja -keskustelu valmiista kuvista.

Kurssin ei ole tarkoitus painottua kuvaustekniikkaan, vaan sisällöllisiin seikkoihin, kuten kuvattavan mallin kohtaamiseen ja ohjaamiseen, sekä kuvausmiljöön ja vallitsevan valon hyödyntämiseen.

Kurssi soveltuu parhaiten kuvaajille, joilla on jo hieman kokemusta mustavalkoiselle filmille kuvaamisesta ja sen kehittämisestä, mutta jotka haluaisivat harjoitella henkilökuvausta miljöössä. Myös filmin skannauksen ja kuvankäsittelyn kokemuksesta on hyötyä, mutta siihen opastetaan tarvittaessa.

Filmien kehitykseen tarvittavat kemiat sisältyvät kurssin hintaan, ja tarjolla on myös kahvia tai teetä ja keksejä osallistujille. Evästaukoja voidaan pitää joustavasti työskentelyn lomassa.

Mitä tarvitset mukaasi:

  • oman kameran ja objektiivit + valotusmittarin tarvittaessa
  • mustavalkoista filmiä (1–3 rullaa, ota kuitenkin vain yhtä tyyppiä esim. Ilford FP4+ 125 kino/keskikoko, koska se helpottaa ja nopeuttaa kehittämisprosessia)
  • negatiivitaskuja kehitettyjä filmejä varten
  • jos tarvitset, jalustan ja/tai pienen heijastimen
  • oman kannettavan tietokoneen ja kuvankäsittelyohjelman (esim. Adobe Photoshop tai Lightroom)
  • muistitikun kuvien siirtämistä varten
  • pimiötyöskentelyä varten on suositeltavaa käyttää suojavarusteita kuten kumihanskoja, hengityssuojainta ja suojalaseja
  • omat eväät

OPETTAJA

 Jarmo Hämäläinen

Jarmo on pitkän linjan filmikuvaaja ja kameraseuralainen. Tämä kurssi on osa hänen yhteisöpedagogiopintojensa syventävää harjoittelua.

YLEISTÄ

Ohjelmaan ei ole varattu yhteistä lounastaukoa, kukin osallistuja voi omien harjoitustensa lomassa pitää tauon, kun siltä tuntuu. Kaapelitehtaan sekä pimiön kerhotiloissa on kahvinkeitin, mikro ja jääkaappi mahdollisia eväitä varten.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!