LÄHI – Muotokuvaus luonnonvalossa 3.–10.10.

Osta

  • Opi kuvaamaan muotokuvia luonnollisissa ympäristöissä.

Hinta: 148,00 €

14 jäljellä

Ajankohta: TO 3.10. Pohjustus klo 17–20 (Kaapelitehdas).
LA 5.10. Muotokuvaus#1 klo 12–15 (HKI keskusta).
SU 6.10. Muotokuvaus#2 klo 12–15 (Vuosaari).
TO 10.10. Palautetunti klo 17–22 (Kaapelitehdas).

PaikkaKameraseura ry, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, B-porras, 4. krs, Helsinki sekä kuvausretket.

Hinta: 148 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 126 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 74 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 14 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssin retkillä opitaan käyttämään luonnonvaloa ja harjoittelemaan mallinohjausta – kuvaamaan muotokuvia luonnollisissa ympäristöissä. Pohjustukseksi luokassa katsotaan esimerkkejä erilaisista tavoista luoda luonnonvalolla näyttäviä muotokuvia.

Retkillä harjoitetaan osallistujan silmää nähdä muotokuville sopiva tausta, tunnelma ja valo. Lisäksi oppilaat pääsevät harjoittelemaan mallinohjausta.

Kurssin aikana kuvatuista kuvista annetaan lopuksi palautetta ja pohditaan yhdessä mitkä asiat tekevät onnistuneen muotokuvan. Työpaja sopii vasta-alkajille ja harrastelijoille, jotka tahtovat lisää harjoitusta muotokuvauksen osalta.

Kurssin aiheita:
– Mikä tekee hyvän muotokuvan?
– Valo-olosuhteet
– Tyyli ja tarinankerronta
– Mallinohjaus
– Käytännön kuvausvinkit

Lisätiedot: Kuvauspäiville mukaan kamera, jossa on tyhjä muistikortti ja täysi akku. Kuvaus tapahtuu PK-seudulla ulkoilmassa. Pukeudu sääolosuhteiden mukaisesti. Kuvausretkillä on varauduttava liikkumaan portaikkoja ja välimatkoja kuvauspaikkojen välillä.

Väline: Digitaalinen järjestelmäkamera on ideaali. Perustaidot kuvankäsittelyohjelmassa, esim. Photoshop tai Lightroom, olisi hyvä omata.

OPETTAJA

Oscar Wollsten

Oscar Wollsten (1988) on katu- ja muotokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja, joka on koulutustaustaltaan elokuvaohjaaja. Wollsten tekee toimeksiantoja mm. A-lehdille, opettaa erilaisia valokuvauksen työpajoja ja kuvaa muotokuvia yksityisasiakkaille. Wollstenin dokumentaariseen projektiin perustunut ensimmäinen soolonäyttely ”Kohtaamisia” järjestettiin Kauppakeskus Redissä 2021–2022.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista.

Kurssilaisten käytettävissä kerhotilassa on jääkaappi ja mikroaaltouuni.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten osallistujilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!