Syanotypia-jatkotyöpaja 11.12.2022

Osta

  • Jatkokurssi kaikille, jotka ovat käyneet peruskurssin tai muuten tuntevat prosessin.

Hinta: 59,00 €

8 jäljellä

Ajankohta: Sunnuntai 11.12.2022 klo 11–17

Paikka: Kameraseuran pimiö, os. Runeberginkatu 36, 00260 Helsinki (sisäänkäynti porttikäytävästä). Mikäli portti on kiinni, soita opettajalle: 050 408 6307.

Hinta: 59 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 50 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 29 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 10 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Syanotypia on 1800-luvulta peräisin oleva jalovedostusmenetelmä, joka perustuu kahteen UV-valolla valotettavaan rautasuolaan. Menetelmästä on käytetty myös nimitystä sinikopio.

Jatkokurssi on suunnattu niille, jotka ovat jo käyneet peruskurssin tai muuten tuntevat prosessin. Voit jatkaa helposti kokeiluja, siitä mihin viimeksi jäit tai toteuttaa kokonaan uusia ideoita.

Pimiöllä on sopivien tilojen lisäksi iso solarium valottamista varten, mahdollisuus tulostaa negoja omista kuvista, sekä lisäksi kaikki tarvittavat aineet ja välineet. Voit tuoda mukanasi halutessasi erilaisia papereita tai materiaaleja solarigrafioita varten. Kokeillaan erilaisia sävytyksiä, mausteita ja märkäsyanoja.

Saat apua negatiivien tekemiseen, prosessinhallintaan ja uusia ideoita kokeiluja varten.

OPETTAJA

Johanna Friskberg

”Innostun kaikesta uudesta!

Uskon elämänmittaiseen oppimiseen ja olenkin käynyt vuosien varrella lukuisia koulutuksia ja kursseja valokuvaukseen liittyen. Jaan mielelläni osaamistani, sekä kuvaan ja työskentelen yhdessä muiden kanssa. Ryhmässä tekeminen on inspiroivaa ja synnyttää uusia ideoita.

Työkuvaukseni lisäksi olen mukana useammassa valokuvausryhmässä ja näyttelyissä. Digikuvauksen ohella olen hurahtanut myös vaihtoehtoisiin kuvaustapoihin, jotka tuovat valokuvaan ihan eri ulottuvuuksia.

Kameraseuran toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2013. Toimin seuran Pimiöryhmän vastaavana ja olen Kameraseuran hallituksen jäsen.”

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista.

Kurssin aikana pidetään kahvi-/ruokatauko. Tiloissa on käytettävissä jääkaappi ja mikroaaltouuni.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!