Syanotypian peruskurssi 15.–16.9.2023

Osta

  • Syanotopia-kurssi sopii myös valokuvausta taitamattomille.

Hinta: 95,00 €

10 jäljellä

Ajankohta: Perjantai 15.9. klo 18–21 ja lauantai 16.9.2023 klo 11–17.

Paikka: Kameraseuran pimiö, os. Runeberginkatu 36, 00260 Helsinki (sisäänkäynti porttikäytävästä). Mikäli portti on kiinni, soita opettajalle: 050 408 6307.

Hinta: 95 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 81 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 48 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 10 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Syanotypia on 1800-luvulta peräisin oleva jalovedostusmenetelmä, joka perustuu kahteen UV-valolla valotettavaan rautasuolaan. Menetelmästä on käytetty myös nimitystä sinikopio. Se on hauska, helppo ja monipuolinen tekniikka, joka sopii myös valokuvausta taitamattomille. Kurssilla tehdään erilaisia kokeiluja, joilla voidaan vaikuttaa kuvan lopputulokseen.

Perjantaina käymme läpi perusteet ja työnkulun, sekä teemme diginegatiivit omista kuvista. Lauantaina pohjustamme paperit ja vedostamme kuvia negoista ja teemme fotogrammeja eli varjokuvia mm. erilaisilla lehdillä ja kukilla. Kokeilemme eri variaatioita papereilla ja värjäämme vedoksia lopuksi kahvilla ja teellä. Käytössämme on kolme UV-valoa ja sateettomalla säällä voimme valottaa myös ulkona auringonvalossa.

Tarvitset mukaan:

Perjantaille kannettava tietokone (oma kone ei ole välttämätön, mutta nopeuttaa työskentelyä), jossa mielellään Photoshop tai muu kuvankäsittelyohjelma, muutama oma digikuva sekä lyijykynä.

OPETTAJA

Opettajana toimii Johanna Friskberg

”Innostun kaikesta uudesta!

Uskon elämänmittaiseen oppimiseen ja olenkin käynyt vuosien varrella lukuisia koulutuksia ja kursseja valokuvaukseen liittyen. Jaan mielelläni osaamistani, sekä kuvaan ja työskentelen yhdessä muiden kanssa. Ryhmässä tekeminen on inspiroivaa ja synnyttää uusia ideoita.

Työkuvaukseni lisäksi olen mukana useammassa valokuvausryhmässä ja näyttelyissä. Digikuvauksen ohella olen hurahtanut myös vaihtoehtoisiin kuvaustapoihin, jotka tuovat valokuvaan ihan eri ulottuvuuksia.

Kameraseuran toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2013. Toimin seuran Pimiöryhmän vastaavana ja olen Kameraseuran hallituksen jäsen.”

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja ja lauantaina lisäksi ruokatauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä. Tiloissa on jääkaappi käytettävissä.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!