WEB – Makrokuvauksen perusteet MA 30.9. klo 18–20.15

Osta

  • Webinaari soveltuu luonnon yksityiskohdista kiinnostuneelle kuvaajalle.

Hinta: 20,00 €

Ajankohta: Maanantai 30.9. klo 18-20.15. Etäyhteys avataan 17.15 tekniikan testaamiseksi. Luento-osuus kestää noin 1,5 tuntia, jonka jälkeen jää aikaa kysyä ja keskustella aiheesta.

Paikka: Zoom-etäyhteys. Saat linkin webinaariin kurssia edeltävällä viikolla.

Hinta: 20 euroa. Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 15 €, alle 25v nuoret 10 €.

Haluatko liittyä Kameraseura ry:n jäseneksi ja hyödyntää jäsenalennuksen? Liity nyt: kameraseura.fi/liittymislomake/.

KURSSIN SISÄLTÖ

Luonnon lähikuvaus, pienistä kohteista suuria kuvia webinaari soveltuu luonnon yksityiskohdista kiinnostuneelle kuvaajalle.

Lähi- ja makrokuvaus avaa luonnon pienimmät ja herkimmät yksityiskohdat, muodot, värit, tunnelmat sekä eläin- ja kasvilajit laajemmassa perspektiivissä.

Webinaarin aikana tutustutaan lähikuvauskalustoon: jalustoihin, loittorenkaisiin,lähikuvausobjektiiveihinja ja muuhun lähikuvauksessa tarvittavaan välineistöön. Mitä tarkoittaa suurennussuhde, luonnon- ja keinovalon käyttö, heijastimet, focus stacking, panoraama lähikuvassa, kuinka bokeh muodostuu, ja kuinka saat aikaan hienot bokehpallot. Tutustumme myös retro-objektiiveihin.

Makro- ja yksityiskohtakuvaus on oivallinen tapa kasvien, hyönteisten ja muiden luonnon minimalististen aiheiden dokumentoinnissa ja biologisten erityispiirteiden esittämisessä.

Opettelemme kuvaustilanteiden valaistusta, miten tallennan tilanteen tunnelman. Tutustumme myös eri kuvattavien kasvien- ja hyönteisten elinympäristöihin. Opettelemme tekemään perhosbaarin hyönteisten houkutteluun.

Opettaja

Hamunen-omakuva

Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva- ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.

Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo- ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä, on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvostetuimman kouluttajan niin luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.

Paavon moniin merkittäviin saavutuksiin kuuluu mm. maailman suurimman luontokuvakilpailun eli WPY (Wildlife Photographer of the Year) sarjavoitto – korkealle arvostettu palkinto, jonka vain harva suomalainen kuvaaja on saanut. Paavo on yksi Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n perustajäsenistä, ja hän on toiminut useampaan otteeseen Vuoden luontokuva -kilpailun tuomaristossa, myös vuonna 2021. Paavo oli 2017-2018 yliopisto-opettajana ”Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen” maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.

YLEISTÄ

Saat Zoom-linkin osallistumiseen webinaaria edeltävällä viikolla.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!

Kameraseura ry.