Luova luontokuvaus 6.10.2018

Osta

  • Opi, millä keinoilla saat uusia ulottuvuuksia perinteiseen luontokuvaukseesi. Huom. kurssi on muuttunut yksipäiväiseksi.

Hinta: 120,00 €

Loppuunmyyty

Kuva: Paavo Hamunen

Ajankohta: lauantaina 6.10.2018 klo 9-18.

PaikkaKameraseura ry:n toimitiloissa, os. Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki.

Hinta: 120 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden kestotilaajat 102 euroa, nuoret 60 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 15 osallistujaa. Huom. Kurssi on muuttunut yksipäiväiseksi.

Haluatko liittyä Kameraseura ry:n jäseneksi ja hyödyntää jäsenalennuksen? Liity nyt: http://www.kameraseura.fi/liittymislomake/.

KURSSIN SISÄLTÖ

LUOVASTI KAMERALLA (Ota kamerasi ominaisudet käyttöön)

Miksi et kuvaisi kamerallasi luovasti, kokeilisi jotakin erilaista ja löytäisi mielenkiintoisia muotoja ja värejä rikkomalla rajojasi ja sääntöjä.

Monivalotus ja hallittu kameran liikuttelu (ICM) tarjoaa mahdollisuuden luoda jotakin todella erilaista ja virkistää omaa näkökulmaa valokuvaukseen. Näillä tekniikoilla saat kuviisi pastellimaisuuden, abstrakteja muotoja tai kohteen ääriviivojen sumentumisen. Tutuista aiheista voit luoda omanlaisia maalauksellisia näkemyksiä. Nämä asiat teet kamerallasi kuvatessasi, etkä tietokoneellasi.

Hallittua kameran liikuttelua valotuksen aikana voit tehdä millä tahansa kameralla ja vielä monipuolisemmin jos käytät lisäksi harmaasuodinta. Monivalotustekniikka on kamerakohtainen ominaisuus. Uusimmissa kameroissa monivalotus (multiple exposure) löytyy kameran valikoista.

Tarkoitus on saada kuvissasi näkymään omanlaisesi persoonallinen ote. Voit kuvaamisessa päästää irti perinteisistä tavoista ja tekniikoista, voit tehdä kuvaamiseen omat säännöt ja ja tuoda esille vaihtoehtoiset tavat ei pelkästään kokeellaksesi niitä, vaan käyttääksesi niitä luovana työkaluna.

Kurssilla on mahdollista miettiä tekniikoita, että mitkä sopisivat omaan luovaan kuvaustyöskentelyyn. Nämä tekniikat eivät sulje pois perinteistä dokumentaarista valokuvausta vaan tuovat siihen oman
uuden ulottuvuuden.

Opettaja

Hamunen-omakuva

Paavo Hamunen

ARPS, www.paavohamunen.com
– Kokopäivätoiminen ammattiluontovalokuvaaja vuodesta 1993
– Luontovalokuvauksen opettaja ja ohjelmistokouluttaja vuodesta 1994
– Luontovalokuvauskilpailujen tuomarina vuodesta 1998
– Kuusamo Nature Photography (KNP) vuodesta 1999
– Suomen Luonnonvalokuvaajien jäsen vuodesta 1991
– Useita valokuvanäyttelyitä eri puolilla Suomea vuodesta 1994
– Tehnyt viisi luontokuvakirjaa yksin tai yhteistyössä muiden kuvaajien kanssa

Paavo Hamunen on Savosta kotoisin oleva valokuvaaja, jonka työalue keskittyy Nuuksiosta Kuusamoon ja Vienan Karjalaan. Erityisesti sydäntä ja kameran linssiä lähellä ovat Paanajärven erämaat Venäjän puolella.

Paavo ammentaa luonnon kiehtovasta kiertokulusta, muodoista ja abstraktioista loputtomasti aiheita ja elementtejä työhönsä. Kasvimaailman yksityiskohdat, monimuotoiset metsät, lintu- ja maisemakuvaus myös videon ja äänimaailman kautta ovat esimerkkejä Paavon ammatillisista vahvuuksista.

Paavo Hamunen perusti 2013 yhdessä luontokuvaajakollegoidensa Susanna Aarnion ja Olli Lamminsalon kanssa Suomen Luontokuvausinstituutin (Finnish Wildlife and Nature Photography Institute), jossa opetetaan laajasti luontokuvausta ja -tuntemusta. Kaikki kolme tekevät instituutissa pioneerityötä luovan ja rajoja rikkovan luontovalokuvauksen opettamisen parissa. Instituutin vakituinen toiminta keskittyy Nuuksioon, Juvalle ja Kuusamoon.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista. Kameraseura ry. ottaa yhteyttä siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu. Muussa tapauksessa kurssi toteutuu ja sinua odotetaan yllämainittuun kurssipaikkaan aloitusajankohtana.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja sekä pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä. Kameraseuran keittiössä on jääkaappi ja mikroaaltouuni, joita kurssilaiset voivat käyttää.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!

Kameraseura ry.