Miljöömuotokuvaus 27.–28.8.2022

Osta

  • Henkilökuvausta miljöössä - käsisalamat vallitsevan valon täydennyksenä.

Hinta: 68,00 €

8 jäljellä

Ajankohta: Lauantai 27.8. klo 10–13 ja sunnuntai 28.8.2022 klo 10–18.

Paikka: Kameraseura ry:n toimitilat, os. Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki.

Hinta: 68 €, Kameraseurojen ja Kamera-lehden tilaajat 58 €, alle 25-vuotiaat nuoret 34 €.

Kurssille otetaan korkeintaan 14 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssilla harjoitellaan käsisalamalaitteitten sekä heijastimien käyttö vallitsevan valon lisänä. Säätilan mukaan teemme harjoituksia sisällä ja/tai ulkona.

Kameran päälle kiinnitettävää pikkusalamaa pidetään usein välttämättömänä pahana, ”käytetään vain, jos valo muuten ei riitä”.  Salamakuvat voivat kuitenkin olla niin hyvän näköisiä – sekä teknisesti että ilmaisullisesti – että haluat väläytellä jo ennen auringonlaskua!

Aluksi lyhyt katsaus perustermeistä, välineistä, lisävarusteista ja nappulatekniikasta. Pääpaino on kuitenkin kuvaamisella – kokeillaan studiomaisen valaisun rakentamista sisätiloissa, tai sään salliessa luonnonvalon muokkausta ulkona, sekä heijastimien että yhden ja useamman salamalaitteen avulla.

Ota kurssille mukaan digitaalinen järjestelmäkamera sekä käsisalama ja heijastimia, jos sellaisia jo on hankittuna.  Opettaja tuo lisävälineitä kokeiltavaksi: salamalaitteita lisävarusteineen sekä heijastimia.

Esimerkkivälineinä käytetään Nikonin ja YongNuon kalustoa, mutta opetukset pätevät myös muihin merkkeihin.  Harjoittelemme menetelmiä, jotka eivät ole merkkikohtaisia ja sallivat esim. erimerkkisten laitteitten käytön yhdessä. Tämä tarkoittaa myös, että merkkikohtaisiin salama-automatiikan tekniikoihin ei tällä kurssilla ole mahdollisuutta syventyä.

Opetuksen seuraaminen edellyttää valokuvauksen perusteitten hallitsemista (aika, aukko, herkkyys, automaattinen/manuaalinen valotus).

Opettaja


Reino Havumäki (kuva: Risto Nevalainen)

Reino Havumäki
Valokuvaaja, Valokuvaamo Lauri
Kameraseura ry:n puheenjohtaja ja koulutusvastaava sekä Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksen jäsen, jolla on pitkä kokemus kouluttajana.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja ja sunnuntaina lisäksi yksi pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!