Syanotypia-kurssi 30.–31.8.2019

Osta

  • Syanotopia-kurssi sopii myös valokuvausta taitamattomille.

Hinta: 95,00 €

Loppuunmyyty

Ajankohta: Perjantaina 30.8. klo 18–21 ja lauantaina 31.8. klo 10–17.

Paikka: Perjantaina Kameraseura ry:n toimitiloissa Helsingissä Eerikinkatu 46:ssa, lauantaina Kameraseuran pimiössä, os. Runeberginkatu 36 (sisäänkäynti porttikäytävästä). 

Hinta: 95 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden kestotilaajat 80 euroa, alle 25-vuotiaille nuorille 47 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 12 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Syanotypia on 1800-luvulta peräisin oleva jalovedostusmenetelmä, joka perustuu kahteen UV-valolla valotettavaan rautasuolaan. Menetelmästä on käytetty myös nimitystä sinikopio. Se on hauska, helppo ja monipuolinen tekniikka, joka sopii myös valokuvausta taitamattomille. Kurssilla tehdään erilaisia kokeiluja, joilla voidaan vaikuttaa kuvan lopputulokseen.

Perjantaina käymme läpi perusteet ja työnkulun, sekä teemme diginegatiivit omista kuvista. Lauantaina pohjustamme paperit ja vedostamme kuvia negoista ja teemme fotogrammeja eli varjokuvia mm. erilaisilla lehdillä ja kukilla. Kokeilemme eri variaatioita papereilla ja värjäämme vedoksia lopuksi kahvilla ja teellä. Käytössämme on kolme UV-valoa ja sateettomalla säällä voimme valottaa myös ulkona auringonvalossa.

Tarvitset mukaan:

Perjantaille kannettavan tietokoneen (oma kone ei välttämätön, mutta nopeuttaa työskentelyä), jossa mielellään Photoshop tai muu kuvankäsittelyohjelma, muutaman oman digikuvan, lyijykynän.

OPETTAJA

Johanna Friskberg, kuva Reino Havumäki

Johanna Friskberg

”Innostun kaikesta uudesta!

Uskon elämänmittaiseen oppimiseen ja olenkin käynyt vuosien varrella lukuisia koulutuksia ja kursseja valokuvaukseen liittyen. Jaan mielelläni osaamistani, sekä kuvaan ja työskentelen yhdessä muiden kanssa. Ryhmässä tekeminen on inspiroivaa ja synnyttää uusia ideoita.

Työkuvaukseni lisäksi olen mukana useammassa valokuvausryhmässä ja näyttelyissä. Digikuvauksen ohella olen hurahtanut myös vaihtoehtoisiin kuvaustapoihin, jotka tuovat valokuvaan ihan eri ulottuvuuksia.

Kameraseuran toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2013 ja Pimiökerhon vastaavana aloitin keväällä 2018, kun se perustettiin.”


YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista. Kameraseura ry. ottaa yhteyttä siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu. Muussa tapauksessa kurssi toteutuu ja sinua odotetaan yllämainittuun kurssipaikkaan aloitusajankohtana.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja sekä pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten opiskelijoilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!

Kameraseura ry.