Kehity kuvaajana yöttömässä yössä

Kirjoittanut 16.5.2017

Kansainvälinen valokuvaustapahtuma Nightless Night Photography Workshop järjestetään toista kertaa Saariselällä 30.6.–2.7. Tapahtuma keskittyy valokuvaukseen ja sosiaalisen mediaan sekä luontoon ja retkeilyyn.

Arktisen alueen kesä ja yötön yö takaavat hienot olosuhteet valokuvaustapahtumalle. Kolmipäiväinen ohjelma johdattelee luennoin ja käytännön työpajoin tapahtuman huipennukseen, yöttömän yön Photo Marathoniin.

Tapahtuman ohjaajina toimii kolme valokuvauksen ja sosiaalisen median ammattilaista: Christoffer Collin, Eeva Mäkinen ja Jan-Eerik Paadar.

Christoffer Collin on itseoppinut matka-, maisema- ja lifestyle-kuvaaja Ruotsista, joka on kerännyt kuvillaan paljon Instagram-seuraajia. Eeva Mäkinen on valokuvaaja ja eräopas, ja Jan-Eerik Paadar on valokuvaaja Inarista.

Ohjaajien mukana osallistujat pääsevät tutustumaan Saariselän ympäröivään luontoon. Työpajojen teemoina ovat maisemavalokuvaus, tarinankerronta ja valokuvaus haastavissa olosuhteissa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä yöttömän yön Photo Marathon haastaa osallistujat kokeilemaan tapahtuman aikana opittuja taitoja. Osallistujilla on 12 tuntia aikaa kuvata tehtävät.