Keitele Photo 2019 -tapahtuma 17.2.

Kirjoittanut 12.2.2019

Keiteleen Kameraseura juhlii 30-vuotistaivaltaan Keitele Photo 2019 -tapahtumassa sunnuntaina 17.2. Esiintyjinä ovat ammattiluontokuvaajat Tea Karvinen ja Mika Honkalinna. Tilaisuudessa julkistetaan valtakunnallisen Luonnon Lumo -valokuvakilpailun tulokset.

Tea Karvinen on ammattiluontokuvaaja ja toimittaja, joka on viimeiset vuodet keskittynyt valokuvaamaan Suomen kansallispuistoja. Hänen kansallispuistoaiheinen kuvaesityksensä perustuu seitsemän vuoden aikana kuvattuun materiaaliin valokuva- ja tietokirjaa varten.

– Suomessa on selvä luonto- ja kansallispuistobuumi. Luontokin hyötyy siitä, että ihmiset lähtevät luontoretkilleen. Kun jokin asia tulee ihmiselle tärkeäksi ja läheiseksi, siitä halutaan pitää hyvää huolta, Karvinen painottaa.

Mika Honkalinna on vapaa luonnonvalokuvaaja-kirjailija, jonka kuvaamisen pääkohteita ovat pohjoinen havumetsä ja erityisesti pohjoinen talvi, talven valo ja siihen liittyvä estetiikka.

– Näitä aihepiirejä käsittelen tavallisesti niin luonnon itsensä kuin ihmisen luontosuhteenkin, siihen liittyvien tapojen, käytäntöjen, uskomusten ja myyttien kautta, kertoo Honkalinna.

Ohjelma

klo 13.00 Avaussanat
klo 13.10 Tea Karvinen
klo 14.10 Väliaika: Keitele Photo -tapahtumien esiintyjien kutsunäyttely, tuote-esittelyjä, buffet
klo 15.00 Keiteleen kunnan tervehdys
klo 15.10 Mika Honkalinna
klo 16.10 Luonnon Lumo -valokuvakilpailun tulosten julkaiseminen ja voittajien palkitseminen
klo 16.30 Tilaisuus päättyy

Keitele Photo 2019 järjestetään Nilakan Yhtenäiskoululla, Koulutie 3-4.