Kirjauutuudet: elokuu

Kirjoittanut 19.8.2021

Niclas Warius
Vanitas
Parvs 2021
120 sivua | 38 euroa

Niclas Wariuksen teokset kuvastavat haikeutta, eletyn elämän kauneutta ja kaiken katoavaisuutta. Warius rakentaa kuviinsa ajan patinoimista esineistä harmonisia asetelmia, joissa vilisee aikaan liittyviä symboleita: vanha kello, lakastuneita kukkia, loppuun palanut kynttilä. Sarjansa myötä Warius asettuu osaksi asetelman uutta nousua 2000-luvun valokuvataiteessa.

Warius toimi uransa alkuaikana sisustuskuvaajana kuvaten antiikki- ja sisustuslehtiin. Hän on seuraavaksi ilmestyvän ­Kamera-lehden 7/21 kuukauden kuvaaja.

Me Karhuset

Hannu Laakso
Me Karhuset
Into 2021
46 sivua | 23 euroa

Me Karhuset kuvaa suloisen karhunpennun kasvua aikuiseksi. Kirjassa yhdistyvät tieto, upeat valokuvat ja mukaansatempaava tarina. Vilkas ja utelias karhunpentu elää äidin ja sisarusten kanssa metsässä, jossa riittää seikkailuja. Kirja seuraa karhun kasvua vauhdikkaista pentuajoista aikuisuuden kynnykselle. Saamme tietoa esimerkiksi karhujen talviunesta ja miten ne valmistautuvat siihen. Helppolukuinen tarinallinen tietokirja sopii perheen pienimmille, kouluikäisille ja kaikille eläinten ystäville.

Hannu Laakso on voittanut yli 100 kansainvälistä valokuvapalkintoa, ja yli 400 hänen kuvaansa on hyväksytty kansainvälisiin kilpailunäyttelyihin noin 80:ssä eri maassa. Laakson seikkailulliset tarinat ja väkevät valokuvat auttavat vahvistamaan lasten luontosuhdetta ja lukuharrastusta.

Head to Toe

Simon Patterson
Head to Toe
Parvs 2021
112 sivua | 32 euroa

Head to Toe – Päästä varpaisiin kokoaa yhteen monipuolisen brittitaiteilijan Simon Pattersonin tuotantoa 1990-luvun alusta näihin päiviin. Pattersonin oivaltavat ja monesti myös ovelan huumorin sävyttämät teokset perustuvat laajaan joukkoon listoja, karttoja, kaavioita ja käyttöohjeita, joiden avulla pyrimme hallitsemaan ja jäsentämään yhä monimutkaisemmaksi muuttuvaa maailmaa. Vuonna 1992 Patterson teki Lontoon metrokartasta teoksen, jossa hän korvasi metroasemien nimet urheilijoiden, ­taiteilijoiden ja pyhimysten nimillä.

Simon Patterson asuu ja työskentelee Lontoossa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin eri Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa ja Japanissa.