Kirjauutuudet: kesä-heinäkuu

Kirjoittanut 23.6.2016

Linnut taivaan linnut maan -kirja

Mauri Leivo
Linnut taivaan linnut maan
Docendo | 160 sivua | 34,90  euroa

Mauri Leivo on porvoolainen valokuvaaja, kirjoittaja ja biologi. Hänen lintukirjansa jakautuu viiteen osaan: Kohtaamisia, Siluetteja, Taivaan lintuja, Lintumaisemia ja Vaikutelmia. Kuvauskohteet vaihtelevat tutuista pihalinnuista harvinaisempiin siivekkäisiin. Teksti kertoilee soljuvasti lajien elämästä. Kirja ei ole tunnistusopas eikä kaavamainen tietokirja. Sitä lukee mielellään, kuin romaania. Lahjakirja hienoista luontokuvista kiinnostuneelle. (Arvio: Asko Vivolin)

.

Veden kätkemiä huoneita -kirja

Jaakko Heikkilä
Veden kätkemiä huoneita
Musta Taide, Museovirasto | 132 sivua | 43 euroa

Jaakko Heikkilä on kuvannut Venetsian aateliston palatseja ja niiden asukkaita. Hänen kuvistaan on esillä näyttely Kansallismuseossa, ja samaan aikaan on ilmestynyt kirja. Huoneiden yksityiskohtien runsaus panoraamakuvissa on typerryttävä. Kirjassa on myös oivaltavia henkilö-patsas-rinnastuksia. Tekstiä on sen verran paljon, että osa kuvista jää valitettavan pieniksi. Historian ystävälle.

.

Kaunis Helsinki -kirja

Pauli Jokinen & Marja Väänänen
Kaunis Helsinki
Minerva | 160 sivua | 35 euroa

Kaunis Helsinki on matkailijoille suunnattu hieno opus, jonka raikkaista kuvista vastaa Marja Väänänen. Kuvat ovat houkuttelevia ja eroavat perinteisestä matkaopaskuvastosta tuoreilla näkökulmillaan. Helsinki on muutakin kuin kirkkoja ja tori – keskeiseksi nousevat ihmiset ja pienet yksityiskohdat. Kirpputorit, lasten ilo eläintieteellisessä museossa ja pulkkamäen vauhti. Teksti kolmella kielellä.