Kirjauutuudet: loka-marraskuu

Kirjoittanut 24.10.2019

Johannes Romppanen
Lilja
Omakustanne, 2019
65 euroa

Valokuvaaja Johannes Romppanen kokosi tyttärensä Liljan kunniaksi valokuvakirjan perheensä arjesta vammautuneen lapsen kanssa. Lilja on enemmän kuin kirja. Se on kaunis esine, jossa esimerkiksi sidosnarut on jätetty esiin ja paperin leikkauspinta elävän rosoiseksi. Johannes Romppanen on mukana myös Photobooks from Finland -projektissa, jossa kannustetaan rohkeaan ja kokeelliseen valokuvakirjojen tekemiseen.

Katarina Meskanen – Heidi Strengell
Rakas keho
Tuuma-kustannus
275 sivua | 35 euroa

Rakas keho -kirjan valokuvat erinäköisten ja -ikäisten naisten kehoista kertovat, kuinka monivivahteinen ja tärkeä jokaisen keho on sellaisenaan. Valokuviin liittyy jokaisen kuvattavan tarina, jossa he avaavat omaa kehosuhdettaan rohkeasti.

Kirja kannustaa lukijaa pohtimaan omaa kehosuhdettaan ja johdattelee omaksumaan uudenlaisen tavan olla sinut kehon kanssa. Se korostaa ratkaisukeskeisyyttä ja antaa myös konkreettisia ideoita sekä harjoituksia kehonkuvan työstämisen tueksi.

Timo-Heikki Varis
Närhi

Docendo
156 sivua | 27,95 euroa

Kirjan tarinat pohjautuvat kirjoittajan omiin havaintoihin, jotka syventävät perinteistä lintukirjatietoa. Rivien välissä teos haastaa tutkijoita perehtymään närheen kokonaisvaltaisesti. Luontovalokuvaajalle kirja tarjoaa vankkaan kokemukseen perustuvia kuvausvinkkejä, ja se on mainio luku- ja katselukokemus kaikille luontoihmisille.

Lukuisissa luontokuvauskilpailuissa palkittu Varis on aiemmin julkaissut kirjan Telkkä – tuhansien järvien lintu sekä ollut mukana kuvatoimittajana monissa kirjaprojekteissa.