Kirjauutuudet: maalis-huhtikuu

Kirjoittanut 15.5.2019

Olli Marttila
Savannimaa – Tansanian kansallispuistot
Pitlane
info@pitlane.fi | 414 sivua | 39,90 euroa

Tutkija-tietokirjailija Olli Marttila esittelee kirjassaan Tansanian kansallispuistoja kuvin ja asiantuntevin tietotekstein. Pehmeäkantisen kirjan ottaisi mielellään mukaan Tansanian-reissulle. Esipuheessa kerrotaankin, että tämä on tarkoitus. Kirjan koko ja paperi asettaa kuitenkin rajoituksensa kuville, joista osan olisi mielihyvin nähnyt kunnon koossa. Lopussa on esitelty 170 lajia virtahevosta pikkumangustiin. Kirjaa selaamalla tulee kova matkakuume.

Juha-Pekka Inkinen
Miten tavarat ovat
Taide
168 sivua | 35 euroa

Juha-Pekka Inkinen on käynyt kameransa kanssa kodeissa, joissa riittää tavaraa ja yksityiskohtia. Idea on hauska, koska juuri kuvia tutkimalla sinulla on aikaa paneutua sisustajien persoonallisiin ratkaisuihin, kirjailtuihin sohvatyynyihin, oransseihin retrotarjottimiin ja vanhojen avainten nippuihin. Mukana on myös mm. valokuvaaja Ismo Höltön ja Remun asunnot. Hieno kuvakirja lahjaksi tai kahvipöydän kulmalle.

Tiheä hetki – Valokuvan vuosikirja
Musta Taide / Maahenki
160 sivua | 35 euroa

Valokuvataiteilijoiden liiton juhlakirja sisältää 62 kuvaa 51 taiteilijalta. Kuvat on ryhmitelty aiheittain: omakuva, ihminen, arki, ympäristö ja muoto. Mukana on edustava kattaus suomalaisten valokuvataiteilijoiden töitä – myös tuttuja kuvia, kuten Maija Tammen kansainvälisesti palkittu Erica-robotti. Hyvälle paperille painetut kuvat pääsevät oikeuksiinsa. Tyylikäs kokonaisuus.