Kirjauutuudet: syys-lokakuu

Kirjoittanut 20.9.2018

Lauri Lajunen, Esa Hohtola, Jari Peltomäki, Jouni Pursiainen
Kiehtovat eläimet
Docendo
192 sivua | 28 euroa

Tästä koko perheen kirjasta saat mielenkiintoista tietoa eläinten tavoista ja elämänkaaresta. Kirjan kuvat ovat Jari Peltomäen ja Lauri Lajusen käsialaa. Monipuolinen kuvitus on selkeä ja laadukas. Mukana on niin lähikuvia värikkäiden hyönteisten toukista ja muotokuvia hippiäisistä kuin toiminnallisia kuvia leopardeista ja pingviineistä. Luvuissa käsitellään mm. syntymää, lisääntymistä ja elinympäristöjä. Tiedonhaluisille ja luonnon ystäville.

Timo Mäkelä
Neiti Brander
Arktinen Banaani
48 sivua |19 euroa

Timo Mäkelä on tehnyt jo pidemmän aikaa sarjakuvaa Signe Branderista, joka kuvasi vuosina 1907–1913 Helsingin puukortteleita ja jugendtyylisiä rakennuksia. Nyt Branderin vaiheista on ilmestynyt albumi. Sarjakuvasta nousee hyvin esiin Signen tyyli ottaa keskeiseksi elementiksi kaupunkikuviinsa tavallisia asukkaita. Kuuden vuoden aikana ehti syntyä yli 900 miljöökuvaa, kunnes Brander erotettiin yllättäen tehtävästään.

Pekka Tenhunen
Ensi askeleet Suomen luontoon
Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys
tiedotus@KLYY.fi
189 sivua | 20 euroa

Pekka Tenhunen ja iso joukko muita tekijöitä on toteuttanut kirjan mielenkiintoisella idealla: teos on suunnattu Suomen ystäville ja maahanmuuttajille luonto-oppaaksi. Kirjassa esitellään perusasioita luonnosta ja kulttuurista runsain pikkukuvin sekä lyhyin tekstein, jotka ovat suomeksi ja englanniksi. Aineisto on jaettu neljään vuodenaikaan sekä perustietoihin.