Kirjauutuudet syyskuu 2019

Kirjoittanut 19.9.2019

3 X Kirjauutuus

  1. Ritva Kovalainen ja Pekka Turunen

Meren maa – Havets land

John Nurmisen Säätiö

www.johnnurmisensaatio.fi   164 sivua   39,90 euroa

Meren maa – Havets land on kaksikielinen kuvateos Turunmaan ainutlaatuisesta maisemasta tuhansine saarineen ja ilmeikkäine kulttuuriympäristöineen.

Valokuvataiteilija, taiteilijaprofessori Ritva Kovalaisen ja valokuvaaja Pekka Turusen kuvaamia saaristokuvia rytmittävät Turun museokeskuksen tutkija John Björkmanin kulttuurihistoriaa luotaavat tekstit sekä Sagalundin museojohtaja Li Näsen kansanperinnepoiminnat.

  1. Juha Metso, Mika Rokka ja Ville Vanhala

Murtuvan aallon harjalla – Saaristolaistarinoita Suomenlahdelta

Docendo

www.docendo.fi                197 sivua     28,95 euroa

Murtuvan aallon harjalla on kuvakertomus saariston murroksesta. Kalliot ovat ja pysyvät, mutta luonto on jatkuvassa muutoksessa.

Juha Metso on palkittu valokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hänet on valittu mm. Vuoden lehtikuvaajaksi ja Vuoden reportaasikuvaajaksi. Mika Rokka on luontoaiheisiin erikoistunut dokumentaristi-kirjoittaja-valokuvaaja. Ville Vanhala on toimittaja-kirjailija, joka on julkaissut kolme runokirjaa ja kaksi romaania.

  1. Lars Sundstöm

Ögonblick / Silmänräpäyksessä

Omakustanne

www.adlibris.com             184 sivua     38,00 euroa

Lars Sundström on jakanut vuoden – ajan sijasta – väreihin. Hänen värisovelluksessaan vuoden kolme ensimmäistä kuukautta edustavat valkoista ja vuoden kaksi viimeistä kuukautta mustaa. Sundströmin kuvat ovat herkkiä mutta oivaltavia.

Lars Sundström kuvaa asuinpaikkakunnallaan Raaseporissa. Hänen kuvansa on palkittu vuoden 2019 Finnish Photo Awards, Nature sarjan toisella sijalla ja vuoden 2018 Fotofinlandia kilpailun, Fine Art sarjan kolmannella sijalla.