Kirjauutuudet: touko-kesäkuu

Kirjoittanut 14.5.2020

Jaana Kotamäki
Luonnon siveltimellä
Omakustanne, 2020
jaana.kotamaki@pp.inet.fi | 96 sivua | 39 euroa

Palkitun valokuvataiteilijan Jaana Kotamäen esikoisteos Luonnon siveltimellä  pohjautuu luonnosta löytyneisiin maalauksellisiin aiheisiin. Liikkeen rytmi ja erilaiset valot ja varjot ovat selkeästi esillä teoksessa. Kuvat ovat kuin unimaailmaa. Visuaalisesti näyttävä kirja soveltuu itselle inspiraatioksi tai lahjakirjaksi.

Tuomo-Juhani Vuorenmaa
My History of Photography
Musta Taide, 2019 | 168 sivua

Musta Taide on 1990 perustettu suomalainen valokuvakirjakustantamo, joka julkaisee vuodessa 4-8 valokuvakirjaa. Mustan Taiteen tavoitteena on yhdistää valokuva ja hyvä kirjapainotaito. Tuomo-Juhani Vuorenmaa on työskennellyt Valokuva-lehden sekä Musta Taiteen toimittajana, suomalaisen valokuvan historiaan liittyvien teosten ja näyttelyiden tekijänä. Mutta minkälainen on hänen oma henkilökohtainen valokuvahistoriansa? Tähän saadaan vastaus tässä teoksessa.

Hissu Hietalahti & Tommi Korpela
Perhokalastuksen jäljillä
Tammi, 2020 | 288 sivua | 33 euroa

Hissu ja Tommi paljastavat perhokalastuksen salaisuudet: heitot, perhot, välineet, kalat ja tarinat – sekä omat että kuullut. Hissulle ja Tommille perhokalastus on paljon muutakin kuin kalojen saalistamista. Se on myös matkustamista, ulkoilua ja juttutuokioita mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Miehet haluavatkin vakuuttaa, ettei perhokalastus ole vaikeaa. Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela ovat luoneet uraansa teattereiden lavoilla ja valkokankaalla ja kuuluvat suomalaisen teatterin kärkikaartiin. Hissu ja Tommi ovat myös intohimoisia kalastajia. Kalojen narraaminen onkin kulkenut heidän matkassaan jo pikku pojasta asti.