Kökarin saaaristo innoitti kirjaan ja näyttelyyn

Kirjoittanut 12.7.2022

Sanna Hillberg ja Camilla Sipponen tekevät yhteistyötä ja yhteisiä kuvausmatkoja. He molemmat rakastavat Suomen saaristoa. Kökarin ainutlaatuinen ympäristö on tarjonnut heille upeita kokemuksia luonnon ja valokuvaamisen parissa. Kökar Kultur on tukenut heidän työtään. Finnfoto ja Svenska Kulturfonden ovat tukeneet kirjan valmistumista.
 
Naturens poesi – Runollinen luonto -näyttely pohjautuu samannimiseen kirjaan, joka julkaistiin Kökarissa 9. kesäkuuta – Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlapäivän kunniaksi.
 
Näyttelyn kuvat pyrkivät välittämään niitä tunnelmia, joita kuvaajat ovat kokeneet eri vuodenaikoina Kökarin karussa ja kauniissa luonnossa. Erityisesti Kökaria ympäröivä meri on tärkeä elementti molemmille kuvaajille. Meri ei ole milloinkaan sama. Se muuttuu jatkuvasti ympäröivien olosuhteiden mukaan.
Paikka: Kökar Hembygdsmuseum, Naturrum, Ahvenanmaa
Avoinna 15.8.2022 saakka päivittäin klo 11–16
 
Kirja Naturens poesi – Runollinen luonto / Sanna Hillberg ja Camilla Sipponen
IG: runollinenluonto, 112 sivua, hinta 30 euroa + postitus.
 
Valokuvateos Naturens poesi – Runollinen luonto on vangitseva kuvaelma luonnosta ja sen voimasta. Se välittää luontokokemusten herättämiä tunteita, joita kuvaajat ovat Kökarilla kokeneet niin myrskyissä kuin värikkäinä aamun ja illan hetkinä, seesteisinä talvipäivinä ja yllättävissäkin kohtaamisissa paikallisten eläinten kanssa.
 
Poeettiset kuvat ovat täynnä yksityiskohtia ja niiden ääreen on helppo pysähtyä. Kuvia täydentävät tekijöiden kirjoittamat lyhyet tekstit, jotka ovat sekä ruotsiksi ja suomeksi.