Kuvaa helsinkiläistä työtä

Kirjoittanut 29.12.2016

Virka-galleria järjestää valokuvaus- ja videokilpailun Helsingissä tapahtuvasta työstä. Työn kuvia -kilpailu jatkuu 31.1.2017 asti.

Kilpailuun toivotaan kuvia ja videoita aidoista tilanteista kaikkina vuorokauden aikoina. Kuvien tulee olla otettu vuoden 2016–2017 aikana. Perinteisen palkkatyön rinnalla esimerkiksi kotityö, talkootyö, freelancertyö ja itsensä työllistäminen eri tavoin sopivat kuvausaiheiksi. Voit lähettää selfieitä, kuvata kollegoja ja halutessasi rikkoa rajoja siitä mikä kaikki voidaan laskea työksi.

Kilpailu liittyy Työn kuvia -näyttelyyn, joka on esillä kesällä 2017. Näyttely koostuu kilpailukuvien ja -videoiden lisäksi ammattivalokuvaajien kuvasarjoista. Kuvaajat ovat Behi Assadi, Miikka Pirinen ja Katja Tähjä.

Valokuvakilpailun parhaimmiston valitsee tuomaristo, jonka jäsenet ovat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, Valokuvataiteen museon intendentti Tiina Rauhala ja Osuuskunta Tradekasta Satu Niemelä. Helsingin kaupungin asukasyhteistyön ja Työväen Arkiston asiantuntijat valitsevat voittajavideot. Parhaista kuvista ja videoista jaetaan rahapalkinto.

Kilpailun toteuttavat Virka-galleria, Helsingin kaupungin asukasyhteistyö / Helsinki-kanava, Työväen Arkisto ja Osuuskunta Tradeka. Näyttely Työn kuvia on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelmistoa ja se on esillä kaupungintalon Virka-galleriassa 7.6. – 1.10.2017.