Kuvajournalismi 2015 -kilpailu on ratkennut

Kirjoittanut 17.2.2016

Kuvajournalismi 2015 -kilpailun voittajat on valittu. Kuvajournalisti 2015 on Markus Jokela.

Kilpailuun osallistui 103 kuvaajaa yhteensä 2045 työllä. Voittajat palkittiin Sinebrychoffin taidemuseolla 17.2.2016.

Helsingin Sanomien Markus Jokela on Kuvajournalisti 2015. Tuomariston mielestä kokeneen Jokelan ammattitaito näkyy oikean hetken valitsemisessa ja kuvalla kertomisen taidossa. Jokelan oma käsiala näkyy vahvasti, olkoon kyse sitten uutisista tai reportaaseista. Tuomaristo toteaa, että voittajan työt eivät uudista kuvajournalistisia perinteitä, mutta käyttävät niitä osaavasti hyväksi.

Muut kilpailun voittajat ovat Akseli Valmunen (Haastajat-sarja), Laura Oja (urheilukuva), Kaisa Rautaheimo (essee), Timo Pyykkö (henkilökuva), työryhmä jossa mm. Ville-Petteri Määttä ja Elias Markkula (video/multimedia), Mikko Vähäniitty (reportaasi), Niklas Tallqvistin (uutiskuva) ja Touko Hujanen (yleisön suosikki).

– Kilpailun kuvat osoittivat, että perinteinen vahva ja visuaalisesti oivaltava kuvajournalismi on hyvin hengissä. Sitä eivät pidä yllä yksin mediatalot, vaan kuvaajien omat projektit. Kuvaessee ja reportaasi olivat kilpailun selkeästi kovatasoisimmat sarjat, toteaa Kuvajournalistit ry:n puheenjohtaja Riitta Supperi.

Voittajatyöt ovat esillä Sinebrychoffin taidemuseossa Helsingissä 18.2.–20.3.2016