Laatulasia Kiinasta

Kirjoittanut 15.9.2016

Shenyang Zhongyi Optical and Electronic Company (ZY Optics) on kiinalainen kuvausoptiikan ja adapterien valmistaja. Se on erikoistunut valmistamaan kiinteäpolttovälisiä käsitarkenteisia objektiiveja, joissa on huippuvalovoima. Tehtaan tuotenimet maailmalla ovat Mitakon ja Zhongyi.

ZY Opticsin kenties tunnetuin tuote on Sony FE -kiinnitteinen Mitakon 50 mm f/0,95. Tällä alle 900 euroa maksavalla objektiivilla ei ole käytännössä kilpailijoita markkinoilla.

Oman Mitakon-objektiivituotannon lisäksi tehdas kertoo toimivansa linssielementtien ja objektiivien valmistajana monille tunnetuille kameramerkeille. Tehtaan suunnittelutiimi suunnittelee ja valmistaa optisia komponentteja ja laitteita asiakkaan vaatimusten mukaisesti.

ZY Opticsilla on käytössä Japanista hankitut tuotantokoneet sekä metallin työstöön että optisten elementtien kylmätyöstöön, hiontaan ja kiillotukseen.

Suomessa Mitakon-objektiiveja edustaa oululainen Digitarvike. Yritys toimii nettikauppana, jolla on myös noutopiste varaston yhteydessä. Syksyllä Digitarvike on avaamassa myös kivijalkaliikkeen Oulun keskustaan.