Leicalle ja Huaweille yhteinen tutkimuskeskus

Kirjoittanut 28.9.2016

Huawei ja Leica Camera AG ovat kertoneet perustavansa yhteisen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen, Max Berek Innovation Labin. Seitsemän kuukautta sitten kerrottiin uutinen strategisesta kumppanuudesta, joka johti nopeasti Huawei P9 ja P9 Plus -kamerapuhelimien julkistamiseen.

Uusi laboratorio sijaitsee Leican pääkonttorin yhteydessä, Wetzlarissa Saksassa. Se etsii keinoja parantaa kuvantamisen laatua keskittymällä optiikan ja ohjelmistojen kehitykseen. Keskuksessa tutkitaan myös tietokonekuvantamista sekä virtuaalimaailmojen ja lisätyn todellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia.

Laboratorio tekee oman tutkimus- ja kehitystyön lisäksi yhteistyötä korkeakoulujen ja kansainvälisten tutkimusinstituuttien kanssa.

– Tulevaisuudessa yli 90 prosenttia dataliikenteestä on kuvaa ja videota, sanoo Huawein perustaja Ren Zhengfei.

– Huawei ja Leica eivät vain jaa valtavaa innovaatiopohjaa ja vuosien tutkimuskokemusta, vaan molemmilla on myös intohimo nostaa laatustandardeja, sanovat Markus Limberger, Leica Camera AG:n Chief Operating Officer ja Max Berek Innovation Labin johtaja.

Huawein ja Leica Camera AG:n tuotekehityskeskus on nimetty Max Berekin (1886–1949) mukaan. Berek on saksalainen mikroskooppialan pioneeri ja ensimmäisten Leica-objektiivien kehittäjä. Berekin objektiivit täydensivät Oskar Barnackin rakentamaa Leican 35 mm:n kameraa.