Luontokuvakoulu 21: Sudenkorento

Kirjoittanut 19.6.2018

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvausaihe on sudenkorento.

  • Kuvaa sudenkorento makro-objektiivilla, jos mahdollista. Vaihtoehtoisesti voit kuvata tilannekuvan vaikkapa 300 mm:n objektiivilla.
  • Lähesty eläintä hitaasti, koko ajan kuvaten. Kiinnitä huomiota kuvakulmaan. Siivet, silmät, jalat ja takaruumis, miten ne esiintyvät kuvassa? Ja missä terävyysalue sijaitse?  Tulevatko siivet kokonaan kuvaan ja pitääkö niiden olla terävät?
  • Myötävalo paljastaa värit, vastavalo on jännittävämpi.
  • Sudenkorentoja sanotaan lentotaitureiksi. Välillä ne pysähtyvät ilmaan niin, että juuri ehtii ottaa kuvan. Niitä voi löytää myös lepäämästä oksilta, kiviltä ja puun rungoilta.
  • Sudenkorentoja näkee varmemmin aurinkoisina kuin pilvisinä päivinä. Illalla ne ovat usein enemmän paikallaan ja kuvattavissa. Sudenkorentoja on jokien, purojen, lampien ja rehevien meren- tai järvenlahtien lähellä. Viimeiset lentävät lokakuussa.

Lähetä kuvasi ja nimesi 24.7. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu elokuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.