Luontokuvakoulu 31: Metsän eläin

Kirjoittanut 15.8.2019

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvausaihe on metsän eläin.

  • Kuvaa metsän eläin. Siis eläin metsässä, niin että metsänkin huomaa. Sittiäinen, hirvi, peipponen tai muu eläin osana metsän tunnelmaa.
  • Metsää voi olla paljon tai vähän, terävänä tai epätärävänä. Helpommin toimivan kuvan saa suurella terävyydellä eli pienellä (esim. f/16) aukolla eikä liian makrolla tai telellä.
  • Valotuksen pitäisi onnistua kuvan molemmissa osissa.

Lähetä kuvasi ja nimesi 30.8. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu elokuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.