Luontokuvakoulu 7: lintu lintulaudalla

Kirjoittanut 17.12.2016

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun seitsemäs aihe on lintu lintulaudalla.

Lintu voi olla yleinen tai harvinainen, läheltä tai kaukaa kuvattu.

  • Sisältö: Keskeistä on, että mietit kuvan sisältöä. Miten lintu näkyy kuvassa, minkä vaikutelman se antaa? Mikä on luontoinformaatio, eli kertooko kuva muuta kuin että lintu kävi ruokinnalla? Minkälainen tunnelma kuvasta välittyy? Ja mikä linnun luonne näyttää olevan?
  • Lopullinen kuva: Mieti kuvaamistasi. Tee niin, että otat ensin yhden kuvan ja pohdit sitä ainakin yön yli. Ota sitten uusi, parempi kuva. Lähetä tämä parempi kuva meille.
  • Lähestyminen: Mikäli linnut käyvät lintulaudalla mutta eivät uskalla ruokailla, kannattaa mennä kauemmas.
  • Objektiivi: Ruokinnalta pikkulintuja on hyvä kuvata vähintään noin 300 mm:n objektiivilla.
  • Kamera-asetukset: Valotusaika muotokuvissa voi olla jopa 1/60 sekuntia, tilannekuvissa esim. 1/800 s. Jalustasta saattaa olla hyötyä. ISO-arvo määräytyy halutun kuvan mukaan: muotokuvissa keskeistä on tarkkuus, tilannekuvissa saa anteeksi teknisiä puutteita.

Lähetä kuvasi ja nimesi 11.12. mennessä sähköpostilla osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu tammikuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.