Vanhin valokuvausseura 130 vuotta

Kirjoittanut 27.2.2019

Suomen ja Pohjoismaiden vanhin, yhä toimiva valokuvausseura, Amatörfotografklubben i Helsingfors täyttää tänä keväänä 130 vuotta. Jäsenistö juhlii syntymäpäivää 6. maaliskuuta.

– Seuramme on uskollinen nimelleen Amatörfotografklubben, eli olemme harrastajakerho. Jokainen on tervetullut mukaan tasostaan riippumatta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Catarina Söderström.

Vuosien saatossa mukana on ollut monia tunnettuja nimiä, kuten Daniel Nyblin, Hugo af Schultén, Caj Bremer ja Kristoffer Albrecht.

– Minusta on todella kiehtovaa, että seura on ollut olemassa niin kauan. Tämä pitkä historia antaa perspektiiviä ja tietyn vastuun jatkaa perinteitä – unohtamatta uudistumista.

Seuralla on runsaat sata jäsentä.

– Jäsentapaamiset ovat kuukauden viimeisenä torstaina Töölössä, Helsingissä. Studiokuvauskerho kokoontuu yhtenä torstaina ja digiasioita pohdimme myös kerran kuukaudessa. Järjestämme workshopeja ja katukuvausryhmämme kokoontuu epäsäännöllisen säännöllisesti, luettelee Söderström.

Merkkipäivän kunniaksi Amatörfotografklubben i Helsingfors järjestää valokuvanäyttelyn Töölön kirjastossa 10.–31.3. Mitt Helsingfors – Minun Helsinkini -näyttelyn teemana on katukuvaus.

– Näyttelykuvat on valinnut jäsentemme töistä valokuvaaja Stefan Bremer.