Koutaniemen diginäyttely Helsingissä

Kirjoittanut 1.11.2018

Helsingin keskustan Nenäkulmassa voi nyt kokea palkitun valokuvaajan Meeri Koutaniemen digitaalisen valokuvanäyttelyn. Siinä kuvataan mosambikilaisten kotiapulaisten ja heidän perheidensä arkea.

Digitaalinen valokuvanäyttely on osa Nenäpäivä-kampanjaa. Näyttelyn toteuttivat Koutaniemen kanssa Stadin ammattiopiston valokuvauksen opiskelijat Iiris Mäki, Julia Jahkola, Enni Laitinen ja Noora Nilsén. Maksuton näyttely on yleisölle avoinna 7.11. saakka.

Näyttely yhdistää kuvia ja videodokumentaatiota, jotka Koutaniemi tallensi viime huhtikuussa Mosambikissa. Koutaniemi tutustui Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen hankkeeseen. Hankkeen tarkoitus on parantaa mosambikilaisten kotiapulaisten asemaa.

– Vaikka kotiapulaisten elämä Mosambikissa on monin tavoin rankkaa, toivon, että ihmiset näkevät kuvissani lasten ilon ja tapaamieni naisten toiveet. Kohtaamillani naisilla oli selkeästi tahtoa tehdä omasta ja lastensa elämästä parempaa, Koutaniemi kuvailee.

Koutaniemen digitaalinen valokuvanäyttely onkin kunnianosoitus mosambikilaisille kotiapulaisille ja heidän perheilleen. Kotiapulaisena työskentelevät naiset tekevät hyvin pitkiä työpäiviä ilman kunnollisia työehtoja. Lisäksi kotiapulaisten lasten on usein pärjättävä omillaan äitien työpäivien ajan.

Koutaniemen Mosambikissa taltioimaa videodokumentaatiota nähdään myös Nenäpäivän show’ssa, joka lähetetään suorana 9.11. kello 19-23 Yle TV2:lta.

Kotiapulaisten voimaa Mosambikissa -näyttely

Nenäkulmaksi muuntunut Elisa Kulma, Aleksanterinkatu 19, Helsinki

Aukioloajat:
to 1.11. kello 10–20
pe 2.11. kello 10–20
la 3.11. kello 12–18
su 4.11. kello 12–16
ma 5.11. kello 10–20
ti 6.11. kello 10–20
ke 7.11. kello 10–20