FeiyuTechin minikamera käsivakaimella

Kirjoittanut 30.5.2020

FeiyuTech Feiyu Pocket -minikameralla kaikenlaisen toiminnan kuvaaminen sujuu näppärästi.

Liikkuva videokuvaaminen, videoblogaaminen eli vlogaaminen, YouTube-videoiden kuvaaminen ja monenlaiset sosiaalisen median videoleikkeet ovat yleistyneet räjähtävällä vauhdilla. Tavallisilla älypuhelimilla, taskukameroilla ja järjestelmäkameroilla nopea liike ja jopa kävelystä tai pyöräilystä aiheutuva tasainen tärinä tekevät kuvasta helposti levotonta ja rauhatonta katsottavaa.

Feiyu Pocket -minikamerassa on kiinteä kuusiakselinen gimbaali eli kuvanvakain, jonka ansiosta kamera kuvaa aina tasaisesti ja rauhallisesti. Erityisesti kuvauskoptereista tuttu gimbaali huolehtii vakautuksesta ja tasapainotuksesta automaattisesti, joten kuvaaja voi keskittyä kuvauksen kohteeseen ja kuvan rajaamiseen.

Feiyu Pocketin 8,5 megapikselin kameralla voidaan kuvata jopa 120 asteen laajakulmakuvaa. Kamerassa on 1/2,5 tuuman cmos-kuvakenno ja objektiivin valovoima on f/2,8. Valokuvia voidaan ottaa yksittäiskuvina tai panoraamoina. Videoita kamera kykenee kuvaamaan enimmillään 4K-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella ja täysteräväpiirtoinen videokuva tallentuu jopa 120 kuvan sekuntinopeudella.

Kameralla voi tehdä myös erilaisia hidastus-, timelapse- ja motionlapse-videoita sekä määrittää erilaisia kohteen seurantaan liittyviä toimintoja. Kuvanvakaimen liikeradat ovat laajat. Kamera kääntyy sivusuunnassa jopa 314 astetta, pystysuunnassa 280 astetta ja kierrossa 180 astetta.

Kameran käsikahvassa on toimintopainikkeet ja kirkas 1,3 tuuman kosketusnäyttö, josta kuvattavan kohteen näkee selkeästi ja valikkotoimintoja voi hallita helposti. Kahvan pohjassa on 1/4 tuuman vakiokierre, joten kameran kiinnittäminen kaikenlaisiin kuvausjalustoihin ja muihin tarvikkeisiin on helppoa. Valokuvat ja videot tallennetaan erikseen hankittavalle enintään 512 gigatavun microsd-muistikortille, jolle on paikkansa kameran käsikahvan kyljessä.

Ladattavassa akussa riittää virtaa videokuvaukseen täydellä latauksella vähintään 3,5 tunniksi. Kymmenen watin usb-c-laturilla akku latautuu täyteen runsaassa tunnissa.

Wi-Fi-verkkoyhteyden kautta kuvamateriaalin voi siirtää älypuhelimeen. Ilmaisella FeiyuCam-älypuhelinsovelluksella voi hallita kameran kaikkia ominaisuuksia.

Kamerapakettiin sisältyy myös näytönsuoja, rannehihna ja usb-c-latauskaapeli. Lisäksi kameraa on helppo laajentaa erilaisin lisävarustein, joita ovat muun muassa jatkovarsi, kantopussi, puhelinteline ja kolmijalka.

Boston Distributionin (boston.fi) maahantuoma FeiyuTech Feiyu Pocket -minikamera maksaa noin 250 euroa.