Monipuolinen Panasonic G9

Kirjoittanut 22.2.2018

Panasonic G9 on monipuolinen, myös ammattilaiselle sopiva kamera.

Ensimmäisen peilitön M 4:3 -järjestelmäkamera, Panasonic Lumix DMC-G1, esiteltiin vuonna 2008, joten Panasonic voi nyt juhlia taivalta uuden G9-mallin yhteydessä.

Vuonna 2009 Olympus esitteli oman ensimmäisen M 4:3 -järjestelmän kameransa ja yhteinen järjestelmä on osoittautunut menestykseksi. Panasonic on satsannut nyt juhlavuonna paljon ominaisuuksia uuteen G9-malliin.

G9 on kehitetty GH5-mallin pohjalta. Mutta kuten kameran nimi kertoo, laite on tähdätty still-kuvauksiin. GH-sarjassahan on ollut tähän saakka hybridikameroita, jotka sopivat erityisesti videokuvauksiin. G-sarja taas on tähän saakka sisältänyt sekä valo- että videokuvaustöihin soveltuvia kohtuuhintaisia kameroita. GM- ja GF-nimikkeiden alla on tuotettu pienikokoisia järjestelmäkameroita. Tätä kirjoitettaessa Panasonic on esitellyt uuden GH5S-mallin, jossa on 12 megapikselin kenno ja joka on selkeästi ammattimaisiin videotuotantoihin tarkoitettu malli.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus palveluun. Painetun lehden tilaajana sinulla on lukuoikeus artikkeliin – valitse Kirjaudu.