Nightless Night Endless Light

Kirjoittanut 7.4.2016

Ilmoittautuminen Nightless Night Endless Light -valokuvaustapahtumaan on alkanut. Kansainvälinen valokuvaustapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Saariselällä 1.-3.7.2016. Ensimmäisen vuoden teemana on valokuvaus ja sosiaalinen media.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii australialainen Instagram-vaikuttaja Lauren Bath. Bathilla on 454 000 seuraajaa Instagramissa. Vuonna 2013 Bath lopetti silloisessa työssään kokkina ja hänestä tuli Australian ensimmäinen ammattilais-instagrammaaja. Bath on onnistunut kasvattamaan osaamistaan alalla ja erikoistunut omien Instagram-kampanjoiden luomiseen.

Lisäksi tapahtumassa on mukana kaksi kotimaista asiantuntijaa. Konsta Punkka on ammattilais-instagrammaaja. Punkka kutsuukin itseään oravakuiskaajaksi ja hänen eläin- ja luontoaiheisella Instagram tilillään on 680 000 seuraajaa. Pertti Turunen on paikallinen tunnettu valokuvaaja. Turusen valokuvissa näkyy pohjoisen Lapin maisemat, revontulet ja eläimet.

Tapahtuma on kolmipäiväinen ja sen aikana järjestetään erilaisia luentoja ja workshopeja. Osallistujat pääsevät tutustumaan, kuinka pohjoisen herkullisia ruoka-annoksia saadaan ikuistettua valokuvin, kuinka eläinten eri tunteet saadaan näkymään valokuvissa ja kuinka pohjoisen keskiyön aurinko vaikuttaa maisemavalokuvaukseen. Kolmas päivä on varattu sosiaaliselle medialle. Lauren Bath ja Konsta Punkka jakavat kokemuksiaan ja vinkkejä siitä, kuinka he ovat onnistuneet työllistämään itsenä matkustamisella ja sosiaalisella medialla.

– Tapahtuma on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Ei ole siis väliä, oletko aloittelija vai ammattilainen valokuvauksessa. Mutta saadaksesi mahdollisimman paljon irti ohjelmasta, olisi hyvä, että sinulta löytyy valokuvausvälineistöä, selventää hankekoordinaattori Johanna Alatorvinen.

Ohjelma on englannin kielellä. Tapahtuma on osa Arctic Light International Events -tapahtumahanketta, joka on saanut rahoitusta Lapin liitosta, Elinkeinot & kehitys Nordicalta sekä Inari-Saariselkä Matkailu Oy:stä.