NiSiltä joustava suodinjärjestelmä

Kirjoittanut 31.10.2022

NiSi Swift System -suodinjärjestelmä on suunniteltu ripeäliikkeisille sisällöntuottajille. Joustavassa järjestelmässä käyttäjä voi lisätä jopa neljä eri suodinta kerrallaan, jotka voivat yhdessä luoda jopa 15 eri tehostetta halutusta tuloksesta riippuen.

Uusi suodinsarja koostuu Swift-sovitinrenkaasta, jonka ohut ja innovatiivinen painokiinnitys mahdollistaa kaikkien neljän suotimen yhdistämisen samaan aikaan. Sarjassa on neljä suodinta: säädettävä 1–5 aukon harmaasuodin, 4 aukon harmaasuodin, Black Mist 1/4 ja UV IR CUT, sekä adapteri, jolla näitä suotimia voidaan käyttää ilman säädettävää ND-suodinta.

Säädettävä 1–5 aukon ND mahdollistaa valotusajan pidentämisen 1–5 askelella. Suotimen NiSi True Color -tekniikka poistaa säädettävissä harmaasuotimissa usein nähdyt värinmuutokset.

4 aukon ND pidentää valotusaikaa 4 aukkoarvoa ja mahdollistaa yhdessä 1–5 aukon suotimen kanssa 5–9 aukon säädettävän ND-suotimen. Suotimessa on NiSin uusi Multi Ti -pinnoite, joka ehkäisee naarmuuntumista ja estää häikäisyä.

Black Mist 1/4 -suodin pienentää kontrastia, tasoittaa ryppyjä, pehmentää vikoja ja tekee valosta pehmeän pastellimaista.

UV IR CUT -suodin on suunniteltu tasapainottamaan värejä ND-suotimia käytettäessä kameroissa, joissa ei ole ir-suodinta. Suodin leikkaa alle 390 nm:n ja yli 700 nm:n uv- ja ir-säteet.

Suotimet ovat saatavilla 67, 72, 77, 82 ja 95 mm:n kokoisina, ja niitä on kolme eri sarjaa.

Focus Nordicin maahantuomat NiSi Swift System -sarjat maksavat noin 220–550 euroa, erilliset suotimet noin 91–180 euroa ja sovitinrenkaat noin 18–28 euroa.